Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Τι να κάνεις...

 


Διαβάζοντας τα σχόλια στο διαδίκτυο, βλέποντας τηλεόραση, ακούγοντας ραδιόφωνο, ακόμα και διαβάζοντας εφημερίδες ή και απλά κυκλοφορώντας και ακούγοντας διάφορους στο δρόμο, βλέπω πως διαμορφώνεται ή μάλλον έχει ήδη διαμορφωθεί μια κοινωνία εντελώς αποκρουστική. Πουθενά δεν μπορείς να μιλήσεις, καμιά άκρη δε βγάζεις. Υπάρχει μια τάση να συγκεντρώνονται όλοι πίσω από ακραίες απόψεις και ο "διάλογος" αποτελείται από βρισιές και κατάρες στους αντίθετους. 

Τι να κάνεις. Τραβάς μια γραμμή, φτιάχνεις ένα δικό σου αυτόνομο χώρο και σταματάς να ασχολείσαι με όλο το υπόλοιπο χάλι. Ένα είδος μεταλλαγμένου αναχωρητισμού είναι μάλλον αυτό. Τέλος πάντων, αυτή τη λύση βρίσκω, αυτήν ακολουθώ. Αν κάποιος έχει κάτι καλύτερο κατά νου, ας μου το πει.

5 σχόλια:

  1. Δυστυχως η υβρεολογια καταντησε η "επιχειρηματολογια" του συγχρονου Ελληνα! Σε εναν διαλογο οι περισσοτεροι ανθρωποι δε προσπαθουν να παρουν ο Ενας στοιχεια απο τον αλλο αλλα να καθεται ο καθ ενας να πεισει τους αλλου οτι η η δικη του η θεση ειναι "η σωστη". Εαν προσθεσεις και τις βλασφημιες ολοκληρωνεται το αποτροπαιο παζλ της εικονας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω πως δε θέλουν να πείσουν ότι η θέση τους είναι η σωστή. Θέλουν απλά να εξαφανίσουν κάθε άλλη θέση - άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε γίνεται αλλιώς, απλώς…ignore. Αλλιώς θα αρρωστήσουμε.
    Το έχω πάθει και με κοντινούς μου ανθρώπους που αγαπώ πολύ, δυστυχώς. Πληγώθηκα αλλά δε γίνεται διαφορετικά. Παλαιότερα προσπαθούσα να αποκρούσω αυτή την παράνοια επιχειρηματολογώντας και σαν αφελής για να μην πω μπιτ ηλίθιος βρισκόμουν πριν το καταλάβω ανάμεσα σε διενέξεις, εντάσεις και ύβρεις για το τίποτα, για το τίποτα λέμε. Μετά είπα εντάξει ας δείξω λίγο κατανόηση, όταν αρχίζουν αυτά τα τραγούδια ε, ας το κλείνω ώσπου να ξεσπάνε και να μη λέω λέξη. Δε βοήθησε και τόσο διότι η σιωπή θεωρείται αδυναμία οπότε μία λύση μένει, δυστυχώς.
    Το χειρότερο είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, είναι σαν υπνωτισμένοι αλλά αν και όταν ξυπνήσουν συνήθως είναι την ώρα κάποιου μπαμ, κλάσικ.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, καταλαβαίνω τι λες. Τι γίνεται όμως όταν ούτε αυτό δε σου επιτρέπουν; Ούτε αυτό το χώρο;

      Διαγραφή
    2. Όταν αποχωρείς δεν μπορούν να σου στερήσουν κάποιο χώρο, δεν υπάρχει χώρος κοινός πλέον ούτε κάποιος να διεκδικήσουν.
      Π

      Διαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...