Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Ο θρυλικός Διάβολος του Τζέρσεϋ

 


https://pinelandsalliance.org/learn-about-the-pinelands/pinelands-history-and-culture/the-jersey-devil-and-folklore/

Τα Pinelands του New Jersey φιλοξενούν μίλια από πεύκα και αμμώδεις δρόμους, αλλά φιλοξενούν επίσης τον πιο διάσημο κάτοικο του New Jersey… Τον Jersey Devil(Διάβολος του Τζέρσεϋ) . Ορίστηκε το 1938 ως ο μοναδικός κρατικός δαίμονας της χώρας, ο Jersey Devil περιγράφεται ως ένα πλάσμα που μοιάζει με καγκουρό με πρόσωπο αλόγου, κεφάλι σκύλου, φτερά που μοιάζουν με νυχτερίδας, κέρατα και μια ουρά. Για περισσότερα από 250 χρόνια, αυτό το μυστηριώδες πλάσμα λέγεται ότι τριγυρνά στα έλη του Νότιου Νιου Τζέρσεϋ και κατά διαστήματα επιτίθεται στις πόλεις.


Η πιο διαδεδομένη θεωρία σχετικά με την προέλευση του Jersey Devil είναι ότι η κυρία Leeds, κάτοικος του Estellville, εκνευρίστηκε όταν έμαθε ότι ήταν έγκυος για δέκατη τρίτη φορά. Με αηδία, φώναξε: «Ας είναι ο διάβολος!» Η ιστορία λέει ότι το παιδί γεννήθηκε και ήταν ένα μωρό διαβολάκι. Το πλάσμα στη συνέχεια τσίριξε, άνοιξε τα φτερά του και πέταξε έξω από το παράθυρο προς τον παρακείμενο βάλτο. 


Έχουν κυκλοφορήσει αμέτρητες ιστορίες που περιγράφουν τις περιπέτειες του διαβόλου, που εισέβαλλε σε κοτέτσια και αγροκτήματα, κατέστρεφε καλλιέργειες και σκότωνε ζώα. Η παρουσία του έχει γίνει ορατή και αισθητή από πολλούς σε τουλάχιστον πενήντα διαφορετικές πόλεις όταν φεύγοντας από τη φυσική του φωλιά στα Pinelands και περιπλανήθηκε σε όλο το Νότιο Νιου Τζέρσεϋ, μερικές φορές εξάπτοντας τη φαντασία και μερικές φορές τρομοκρατώντας τους κατοίκους. Αποσπάσματα καταδίωξης οργανώνονταν διαρκώς για να συλλάβουν τον Devil, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και κάποια στιγμή, προσφέρθηκαν 100.000 $ για τη σύλληψη του Jersey Devil, νεκρού ή ζωντανού. Αρκετές αναφορές για το θάνατο του Jersey Devil αποδείχθηκαν ανακριβείς και ακόμη και η επιστημονική κοινότητα δεν μπορούσε να εξηγήσει την ύπαρξή του.


Η πίστη στο Jersey Devil είναι αρκετά πραγματική και βασίζεται σε καταγραφές συγκεκριμένων περιστατικών. Αξιόπιστοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, κυβερνητικών αξιωματούχων, επιχειρηματιών και πολλών άλλων που η ακεραιότητά τους είναι αναμφισβήτητη, έχουν γίνει μάρτυρες των δραστηριοτήτων του διαβόλου. Μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι που ταξιδεύουν κάτω από το Garden State Parkway ή το Atlantic City Expressway αναφέρουν ότι βλέπουν «κάτι» ή λένε ιστορίες περίεργων περιστατικών. Πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το θρυλικό ον εξακολουθεί να ενοχλεί την περιοχή και θα συνεχίσει να το κάνει για τις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...