Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Ashihara Karate

 


Μια που το ανέφερε ο φίλος Desho, βρήκα ένα παλιό-και όχι καλής ποιότητας- βίντεο από προπόνηση στο Ashihara Karate.Πέφτει ξύλο, όχι αστεία.

7 σχόλια:

  1. Το παράδοξο με αυτά τα στυλ είναι ότι δεν επιτρέπουν χτυπήματα με τα χέρια στο κεφάλι αλλά επιτρέπουν με τα πόδια. Στο βίντεο αυτό πάντως μια χαρά περνάνε γροθιές στο πρόσωπο, δεν το ντρέπονται. Πολύ βρωμόξυλο, δεν είναι για όλους (σίγουρα όχι για μένα). (DESO)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ λογικό είναι. Οι γροθιές στο κεφάλι είναι εύκολες. Αν τις επέτρεπαν θα έβλεπες αγώνες μόνο με μπουκετιδια. Οι κλωτσιές στο κεφάλι είναι και δύσκολες και θεαματικές. Δεν είναι τόσο βίαια όσο φαίνονται αυτά τα στυλ.

      Διαγραφή
    2. Οι κλωτσιές στο κεφάλι είναι για αρχόντους (από τα axe kicks του Andy Hug άρχισα να παρακολουθώ K-1!) (DESO)

      Διαγραφή
    3. Οι ψηλές κλωτσιές είναι η αγαπημένη μου προπόνηση. Ειδικά τα axe kicks. Ακόμα και σήμερα αυτά κάνω

      Διαγραφή
  2. Παντως χτες που μιλαγαμε για τα παρακλαδια του Kyokushin Καρατε θυμηθηκα και ενα αλλο παρακλαδι του Kyokushin που εδω στην Ελλαδα εαν θυμαμαι καλα ειχε κανει ας το πουμε θραυση εδω στην Ελλαδα τη δεκαετια του 90. Ηταν το Shidokan Καρατε που ηταν μιξη Kyokushin, Myhai Thai και Judo. Μαλον ειχε γινει δημοφιλες επειδη ουσιαστικα τοτε πρεπει να ειχε προτοερθει στην Ελλαδα το Myhai Thai που δεν ηταν ευρεως γνωστο στην Ελλαδα τοτε! Νομιζω εαν θυμαμαι καλα εκεινος που εκανε γνωστο και το Myhai Thai και το Shidokan ηταν ο Μιχαλης ο Δροσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι και το shidokan διασπαστηκε τώρα που το ανέφερες.

      Διαγραφή
    2. ο Ιαπωνας παντως που ιδρυσε το στυλ αυτο ειναι ακομη εν ζωη και ηταν μαθητης του Oyama

      Διαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...