Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Αποσυμπίεση

 


Χαλάρωση μέτρων ή αποσυμπίεση της κοινωνίας σημαίνει το εξής: Δεν τα τηρεί που δεν τα τηρεί κανείς τα μέτρα, ε, αρχίζει και η κυβέρνηση σιγά σιγά να τα αποσύρει. Καιρός ήταν εδώ που τα λέμε. Όσο δούλεψε το πρώτο πρώτο λοκντάουν, τόσο δε δούλεψαν τα επόμενα. Το δεύτερο και πολύ περισσότερο το τρίτο. Υπάρχουν βέβαια λόγοι και δεν είναι η κόπωση του κόσμου αλλά τέλος πάντων. Ας μην μιλήσουμε για εργοστάσια και εταιρείες μεγάλες που παρέμειναν ανοικτές, σούπερ μάρκετ και μια αντιπολίτευση που παίρνει το ρίσκο των διαδηλώσεων. Λοιπόν, καλή μας διασκέδαση από δω και πέρα και ο Θεός μαζί μας.

2 σχόλια:

  1. Στο πρώτο lockdown ήμασταν όλοι σχεδόν τρομαγμένοι, λόγω Ιταλίας. Πλέον ο φόβος εκείνος ξεπεράστηκε, προφανώς γιατί δεν είδαμε κόσμο να πέφτει στο δρόμο σαν τις μύγες, οπότε και άκμασαν οι θεωρίες ότι ο κορονοιός είναι μια γριπούλα κλπ κλπ. Επιπλέον ακόμα και οι πιο φρόνιμοι κουράστηκαν, επί της ουσίας δεν είχαμε lockdown αλλά κλειστή οικονομία, γι'αυτό κάναμε μια τρύπα στο νερό.

    Από την άλλη τα ταμειακά αποθέματα πήγαν σε πληρωμές αναστολών και σε λίστες Πέτσα, τώρα πλέον δεν υπάρχει σεντ στα ταμεία οπότε βουρ όλοι για δουλειά και όποιος ζήσει. Όταν βέβαια κλείνεις για δεύτερη φορά την οικονομία με 700 κρούσματα και την ανοίγεις με 3500 χωρίς να έχεις κάνει κάτι επί της ουσίας στο να θωρακίσεις το ΕΣΥ, μάλλον κάτι έχει παει που λάθος. Ασφαλώς ο κοσμακης θα την πληρώνει μέχρι να έρθει η στιγμή που θα εμβολιαστεί η πλειοψηφία, κάτι που πιθανότατα θα γίνει του χρόνου τέτοιο καιρό αν δεν κάνουν τίποτα λαδιες οι φαρμακευτικές εταιρείες.

    ΥΓ. Η αντιπολίτευση αν ήθελε μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα από τα ελάχιστα που κάνει αυτή τη στιγμή. Ξεκάθαρα δεν θέλει να εχει στα χέρια της την καυτή πατάτα του κορονοιού παρά μόνο να διατηρήσει τα ποσοστά της ώστε σε ενδεχόμενες εκλογές να είναι πάλι στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    ΥΓ1. Ψάχνουν βαλβίδα αποσυμπίεσης μέσα από ιδεολογικές συγκρούσεις αριστεράς - δεξιάς, μέσα σε κιτς πατριωτισμό/ εθνικισμό ή αντίστοιχα σε εθνομηδενισμό, στο αν κολλάει στην εκκλησία ή στην πορεία κλπ κλπ Δουλεύει πάντως, μια χαρά προπετάσματα καπνού έχουν βρει. Έν τω μεταξύ τα νοσοκομεία είναι σε τραγική κατάσταση και ο κόσμος συνεχίζει να στιβάζεται στα ΜΜΜ, αλλά δεν βαριέσαι έχουν να ασχολούνται οπότε άσ' τους.

    ΥΓ2. Και η ζωή συνεχίζεται! (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...