Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Η επανάσταση της τρίχας

 


Τα κοιτάω από εδώ, τα κοιτάω από κει, στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγω. Τα περίφημα μέτρα αποσυμπίεσης για τα οποία μας ζάλισαν όλη τη βδομάδα είναι ουσιαστικά ένα. Το άνοιγμα των κομμωτηρίων.

Έχω ξαναγράψει για την υπόθεση με τα κομμωτήρια ως πρώτη επιλογή "επιστροφής στην κανονικότητα". Αλλά αυτή τη φορά το πράγμα πήγε σε άλλο επίπεδο.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν όλη την εβδομάδα και με τις αποφάσεις που πάρθηκαν, η αιτία που δεν απέδωσαν τα μέτρα είναι η απείθεια των εξαγριωμένων αχτένιστων Ελληνίδων που δεν άντεξαν συμμορφωθούν με τα αυστηρά μέτρα βλέποντας στον καθρέφτη τους τα μαλλιά τους ανέμελα να ακολουθούν αυτόνομες ως ανεξάρτητες πορείες από αυτές που τους πρότειναν η χτένα και η βούρτσα. Ακολουθώντας το παράδειγμα των τριχών τους, οι γυναίκες κήρυξαν τον δικό τους ανένδοτο και χάραξαν μια ξεχωριστή πορεία υπό τις συνθήκες της πανδημίας.

Εύκολα καταλαβαίνει κάποιος πως ακολούθησαν οι γενειοφόροι και μυστακοφόροι άνδρες, οι οποίοι έμειναν αμήχανοι να βλέπουν τις γενειάδες και τους μύστακες που με τόση φροντίδα και αυταπάρνηση καλλιέργησαν στα αφράτα μάγουλα και τα ροδαλά προσωπάκια τους, να μένουν χωρίς την δέουσα προσοχή, το καλλιτεχνικό άγγιγμα, που θα μετατρέψει τις μάλλινες μάζες σε δείγματα αρρενωπότητας και στυλ. Και μην τους υποτιμάται. Μετά την επιτυχία της σειράς "Άγριες Μέλισσες" οι μυστακοφόροι άνδρες, οι μουστακαλήδες που έλεγε και ο Σταυρίδης, έγιναν μια ισχυρή ομάδα.

Έτσι, η κυβέρνηση, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει αυτό το αυξανόμενο τρίχινο κύμα οργής και αγανάκτησης, αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμναν και να προχωρήσει άρον άρον στην απελευθλερωση των κομμωτηρίων και των κουρείων ώστε να μην εκραγεί το καζάνι που βράζει εδώ και καιρό. Νενικήκαμεν!


ΥΓ1. Καλώς άνοιξαν τα κομμωτήρια και καλώς θα ανοίξει και ό,τι άλλο ανοίξει. Αφού οι μεγάλες εστίες μετάδοσης(εργοστάσια, χωράφια, σούπερ μάρκετ, διαδηλώσεις κλπ) παρέμειναν ανοικτές και στα δύο τελευταία lockdowns. Γι' αυτό και είχαμε αποτυχία και στα δύο.


ΥΓ2. Ερασιτεχνική αλιεία εντός των ορίων του δήμου. Θα στενάξουν τα ποτάμια και οι λίμνες του Περιστερίου. Παίρνω το καλάμι μου και φεύγω! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...