Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Lemmy

O Lemmy ήταν οι Motorhead
Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τη μουσική την οποία ερμήνευαν, ελάχιστοι όμως το έχουν καταφέρει όσο ο Lemy.
Στις 28 Δεκεμβρίου του 2015 ο Ίαν Φρέιζερ Κίλμιστερ, πιο γνωστός ως ο Lemmy των Motorhead αφήνει την τελευταία του πνοή, νικημένος από τη μάχη με την επάρατη νόσο, σκορπίζοντας θλίψη στους φίλους του συγκροτήματος σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Πριν ξεκινήσει για το μεγαλύτερο ταξίδι του, είχε προλάβει να μας χαρίσει ατελείωτες ώρες δυναμικής, γρήγορης και «άγριας» μουσικής. Τα τραγούδια του ακούγονται σε κάθε κλαμπ που παίζει ροκ και χέβι μέταλ, κάποια από αυτά είναι από εκείνα που έχουν σημαδέψει ολόκληρες γενιές και έχουν καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο γράφεται και παίζεται η ροκ.

Αγαπημένη του φράση ήταν το "Born to lose, live to win" (Γεννημένος να χάσεις, ζήσε για να κερδίσεις». Η μουσική του ήταν αυτό που λέμε «ηλεκτρισμένη», πολλά από τα τραγούδια του είναι αξεπέραστα, ενώ το στυλ που προώθησε ήταν ο ορισμός του ροκ εν ρολ: Γυναίκες, ποτά, ξενύχτια και καταχρήσεις...
Πολλοί πίστευαν πως πρόκειται για έναν δυναμικό καλλιτέχνη. Ο Lemmy ήταν πολλά παραπάνω, ένας πραγματικός στοχαστής, ένας αντιεξουσιαστής που πήγαινε πάντα κόντρα σε κάθε μορφή εξουσίας και που του άρεσε να ζει τη ζωή του χωρίς περιορισμούς. Το στυλ του πάντα ίδιο, ο ψηλός τύπος με το απίθανο μουστάκι, τα πέτσινα παντελόνια και το χαρακτηριστικό καπέλο...


Το συγκρότημά του, οι Motorhead επηρέασαν μπάντες - μύθους στο χώρο της Metal σκηνής, όπως οι Metallica και οι Slayer, ενώ η επιρροή του στους Motorhead φάνηκε από τις πρώτες κιόλας μέρες του θανάτου του, αφού στις 30 Δεκεμβρίου του 2015, δύο μέρες μετά την τελευταία του ανάσα, ο Μίκι Ντι, ντράμερ της μπάντας ανακοίνωσε ότι οι Motorhead τελείωσαν.
Ο θάνατος του Lemmy δεν ήταν απλά το τέλος ενός καλλιτέχνη. Ήταν το τέλος μιας εποχής, η τελευταία πράξη ενός συγκροτήματος που έδωσε άλλη διάσταση στην ίδια τη μουσική.
Ο Lemmy δεν ήταν απλά ο frontman των Motorhead. Ο Lemmy ήταν και θα είναι για πάντα οι Motorhead...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γρηγορείτε

  Να είστε σε επιφυλακή, μας λέει ο Χριστός στην παραβολή των δέκα παρθένων, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου. Να έχετε έτ...