Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Αποφυλακίστηκε ο ηγέτης της κοινότητας Baha'i του Ιράν


Πηγή: Radio Farda
Ο Afif Na'imi, ηγέτης της κοινότητας Baha'i του Ιράν, αποφυλακίστηκε μετά την δεκαετή ποινή του. Ο Ναϊμί συνελήφθη το 2008 μαζί με έξι άλλους ηγέτες της κοινότητας και καταδικάστηκε αρχικά σε είκοσι χρόνια φυλάκισης. Στην έφεση, ένα άλλο δικαστήριο μείωσε την ποινή του σε δέκα χρόνια.

Οι Μπαχάι είναι μια θρησκευτική μειονότητα στο Ιράν και θεωρούνται αιρετικοί από το κυβερνών σιϊτικό μουσουλμανικό ίδρυμα και έχουν υποστεί σοβαρές διακρίσεις, διώξεις και συχνά διώξεις με χαλκευμένες κατηγορίες. 

Ο Ναϊμί και οι σύντροφοί του κοινοτικοί ηγέτες  κατηγορήθηκαν για προπαγάνδα εναντίον του καθεστώτος, "κατασκοπεία" και "σύναξη και συνωμοσία κατά της εθνικής ασφάλειας". 

Η διεθνής κοινότητα των Μπαχάι απέρριψε έντονα αυτές τις κατηγορίες. Διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολλές κυβερνήσεις και εμπειρογνώμονες έχουν καταδικάσει επανειλημμένα τη μεταχείριση του Ιράν στην κοινότητα των Μπαχάι και άλλες θρησκευτικές μειονότητες.
... Payvand News - 12/21/18 ... -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γρηγορείτε

  Να είστε σε επιφυλακή, μας λέει ο Χριστός στην παραβολή των δέκα παρθένων, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου. Να έχετε έτ...