Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Πανεπιστήμιο οίνου ανοίγει στην Kakheti


allwine

Αν και η  ιστορία του γεωργιανού  κρασιού είναι ηλικίας 8000 ετών και 500 από τις συνολικά 2000 γνωστές ποικιλίες στον κόσμο είναι γεωργιανές, αυτή η κατεύθυνση δεν έχει τύχει επαρκούς φροντίδας όσον αφορά την επαγγελματική εξέλιξη. Βεβαίως, υπάρχουν πανεπιστήμια όπου οι νέοι, που ενδιαφέρονται για την αμπελουργία και την οινοποίηση, είναι σε θέση να αποκτήσουν γνώσεις, αλλά το Πανεπιστήμιο Κρασιού του Καυκάσου είναι σίγουρα μια καινοτομία. Το ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσει από το πανεπιστήμιο του Καυκάσου και, όπως εξηγούν, το έργο στοχεύει στην προώθηση της αμπελουργίας και της οινοποίησης και στην ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής.



Ο Davit Songhulashvili,  βουλευτής της πλειοψηφίας  από την περιοχή Gurjaani, έκανε την ανακοίνωση για το άνοιγμα της νέας σχολής κρασιού στην περιοχή Kakheti.

"Η απόφαση για την έναρξη της σχολής κρασιού στην περιοχή Kakheti έγινε από το Πανεπιστήμιο του Καυκάσου με βάση τη μελέτη που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο. Είχα την ίδια πρωτοβουλία νωρίτερα. Τα σχέδιά μας συμπίπτουν μεταξύ τους και η διαδικασία επιταχύνθηκε. Σήμερα, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο της Γεωργίας, το οποίο περιλαμβάνει την αγροτική κατεύθυνση και βρίσκεται στην Τιφλίδα. Η Kakheti είναι η περιοχή της αμπελουργίας και της οινοποίησης και κατά συνέπεια, ένα τέτοιο πανεπιστήμιο είναι πολύ σημαντικό εδώ. "

Το πανεπιστήμιο θα προσφέρει σε φοιτητές προγράμματα επαγγελματικής, πανεπιστημιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γρηγορείτε

  Να είστε σε επιφυλακή, μας λέει ο Χριστός στην παραβολή των δέκα παρθένων, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου. Να έχετε έτ...