Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Κιέβου Επιφάνιος : Θα εργαστούμε ήρεμα, σοφά και προσεκτικά

New Ukrainian Orthodox Church needs to complete full-fledged unification – Epifaniy
ukrinform

"Πρέπει να ολοκληρώσουμε μια πλήρη ενοποίηση.Να λάβουμε έναν τόμο, να σχηματίσουμε όλα τα αρμόδια διοικητικά όργανα αυτής της εκκλησίας.Είναι μια νέα οντότητα,στην πραγματικότητα . Χρειάζεται πολλή δουλειά στο σχηματισμό, αλλά θα την κάνουμε   ήρεμα, σοφά και προσεκτικά, γιατί πρέπει να εργαστούμε έτσι ώστε να ενώσει και όχι να χωρίσει », δήλωσε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος σε συνέντευξή του στο Radio Free Europe / Radio Liberty, όταν ρωτήθηκε για τα περαιτέρω του βήματα ως μητροπολίτης.


Όσον αφορά την αλλαγή του θρησκευτικού ημερολογίου, ειδικότερα, την εισαγωγή του εορτασμού της Ημέρας των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου αντί της 7ης Ιανουαρίου, κατά την άποψή του, οι άνθρωποι είναι απίθανο να δεχτούν αμέσως αυτό το βήμα και πρέπει πρώτα να τους εξηγήσουν ότι είναι μόνο για την ημερομηνία.

«Είναι απαραίτητο να εξηγήσουμε, να αποδείξουμε. Όταν οι άνθρωποι καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι ένα δόγμα,  είναι απλώς μια ημερομηνία, τότε είναι δυνατό να ενεργήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις», είπε ο Μακαριώτατος.

Είπε επίσης ότι οι εκπρόσωποι της ενοποιημένης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, αφού λάβουν τον τόμο (διάταγμα), θα αρχίσουν να προσκαλούν στην περαιτέρω ενοποίηση τους εκπροσώπους του Πατριαρχείου Μόσχας, οι οποίοι στην αρχή δεν εντάχθηκαν στη νέα εκκλησία.

Το συνέδριο ενοποίησης της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας έλαβε χώρα στο Καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο στις 15 Δεκεμβρίου. Οι κληρικοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κιέβου, η Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας και η Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία δημιούργησαν την  ενοποιημένη τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, ενέκριναν το καταστατικό της και εξέλεξαν τον  Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο ως επικεφαλής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γρηγορείτε

  Να είστε σε επιφυλακή, μας λέει ο Χριστός στην παραβολή των δέκα παρθένων, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου. Να έχετε έτ...