Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Οι Σαλοί και οι σαχλοί

Αποτέλεσμα εικόνας για yurodivy

Οι δια Χριστόν σαλοί,νομίζω,πως επέλεξαν αυτό το δρόμο όχι μόνο για να εξευτελίσουν τον εαυτό τους ώστε να επιτύχουν τη μέγιστη ταπείνωση,όπως λέει η συμβατική θεολογία,ούτε για να να γελοιοποιήσουν τους θεσμούς και την παραμόρφωσή τους όπως υποστηρίζουν κάποιοι πιο "επαναστατικοί" τύποι του θεολογικού κλάδου.

Ταπεινή μου άποψη, χωρίς να διεκδικώ κάποιο αλάθητο ή να επικαλούμαι κάποια τρομερή εμβάθυνση και εντρύφηση στο θέμα,είναι πως οι ασκητές αυτοί ήθελαν να πλήξουν ένα σοβαρότατο αμάρτημα των ανθρώπων που ζουν σε οργανωμένες κοινωνίες και από το οποίο πηγάζουν ένα σωρό κακά και δυσαρμονίες.

Καλά το μαντέψατε.Εκεί το πάω.Στο πόσο σοβαρά παίρνει ο καθένας μας τον εαυτό του.Βλέπετε,όταν παραπαίρνεις σοβαρά τον εαυτό σου,λες κάτι βαρύγδουπες αηδίες του στυλ "θα αλλάξω τον κόσμο,θα φέρω δικαιοσύνη,θα σας δείξω έναν φοβερό τρόπο ζωής χωρίς σκοτούρες" και άλλες παρόμοιες βλακείες.Δεν μένεις όμως εκεί.Σιγά σιγά παίρνεις και το ντουφέκι σου(συνήθως,πια,πληκτρολόγιο) και γίνεσαι κριτής,δικαστής και αν μπορούσες,τύραννος των πάντων προκειμένου να τους κάνεις να δουν το φως το αληθινό ή να τους βγάλεις τα μάτια...


Αυτό που λένε στον καθένα μας οι δια Χριστόν Σαλοί είναι πως "εμείς είμαστε σαλοί μα εσείς είσαστε σαχλοί".

Και γεγονός είναι.Σιγά ρε σωτήρα!Που ήρθες να μας ξεστραβώσεις ιδεολογικά,πολιτικά,κοινωνικά κλπ.Ποιος νομίζεις πώς είσαι;Όταν κοιτάς στον καθρέφτη βλέπεις αυτό που πράγματι καθρεφτίζεται ή αυτό που θα ήθελες εσύ να καθρεφτίζεται;Δε βλέπεις την τύφλα σου και κουνάς το δάχτυλο στους άλλους με ένα σωρό χαρακτηρισμούς;Κόψε κάτι,γιατί κρίση είναι και δεν βγαίνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γρηγορείτε

  Να είστε σε επιφυλακή, μας λέει ο Χριστός στην παραβολή των δέκα παρθένων, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου. Να έχετε έτ...