Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Γκάνα: Τοπικά ποτά σε ζήτηση τα Χριστούγεννα

Ghana: Local drinks in demand at Christmas

africanews

Ο Δεκέμβριος στην πρωτεύουσα της Γκάνας, την Άκκρα, είναι αφιερωμένος στη χαρά.

Οι διακοπές και τα πάρτι δίνουν στους ντόπιους την ευκαιρία να σηκώσουν τα ποτήρια με κοκρόκο, πίττο ή μπύρα από ιβίσκο, όλα  τοπικά ποτά που απολαμβάνουν για να ξεχάσουν τη ζέστη στις τροπικές περιοχές.

Σύμφωνα με τον Raja Owusu, συνιδιοκτήτη του Republic Bar, "η προσπάθεια να αλλάξει το επιχειρηματικό μοντέλο για να μην βασίζεστε σε εισαγωγές  είναι πολύ σημαντική, ειδικά αυτές τις μέρες που η παγκόσμια ανταγωνιστική αγορά παρουσιάζει τέτοια δυσκολία στην κατάσταση της συναλλαγματικής ισοτιμίας. "




Το ποτό που καταναλώνεται παραδοσιακά σε αγροτικές περιοχές σε όλη τη Γκάνα είναι πλέον διαθέσιμο σε μοντέρνα μπαρ και εστιατόρια στην πρωτεύουσα με πολύ υψηλή ζήτηση κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Ο Owusu συνέχισε  λέγοντας ότι "ο Δεκέμβριος είναι η   εποχή του χρόνου με τη μεγαλύτερη κίνηση. Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου με τη μεγαλύτερη κίνηση. Νομίζω για τα περισσότερα εστιατόρια, μπαρ και προμηθευτές, κυρίως επειδή οι Γκανέζοι παίρνουν τα Χριστούγεννα πολύ σοβαρά. "))

Καταγόμενο από το βόρειο τμήμα της χώρας, το ζυμωμένο ποτό τώρα ακούγεται στο νότο. Οι καταναλωτές δηλώνουν ότι η προτίμηση τους για τοπικά ποτά επηρεάζεται από την προσιτή τιμή τους.

"Όταν συγκρίνετε το κόστος με άλλα ποτά, αυτό είναι φθηνότερο, αλλά πολύ καλό", δήλωσε ο Vincent Dindori, ένας καταναλωτής  Pito.

Η 67χρονη Veronica Dakurah  φτιάχνει για περισσότερα από 30 χρόνια το διάσημο πίττο της, το οποίο σερβίρει σε νεροκολοκύθες και όχι σε πλαστικά μπουκάλια, όπως οι συνάδελφοί της. Παίρνει τη Veronica αρκετές ώρες για να ετοιμάσει τη λιχουδιά.

"Τους αρέσει επειδή δεν υπάρχουν χημικές ουσίες στο Πίτο. Έτσι, όταν το πίνετε, αισθάνεστε καλά, είστε καλά ακόμα κι αν είστε άρρωστος ».

Η τρέλα για τοπικά ποτά έχει εξαπλωθεί ακόμη και στην αγορά μπύρας, που παραδοσιακά κυριαρχείται από μεγάλες πολυεθνικές, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι η αγορά είναι πολλά υποσχόμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γρηγορείτε

  Να είστε σε επιφυλακή, μας λέει ο Χριστός στην παραβολή των δέκα παρθένων, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου. Να έχετε έτ...