Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Κυριακή μετά την Χριστού Γέννησιν


Αποτέλεσμα εικόνας για massacre of the innocents

Ο Ηρώδης,μόλις κατάλαβε πως οι Μάγοι τον ξεγέλασαν και δεν γύρισαν να του δώσουν πληροφορίες για του που ακριβώς είναι το βρέφος,ο νέος βασιλιάς που γεννήθηκε,οργίστηκε.Και οργίστηκε τόσο πολύ που διέταξε τη σφαγή όλων των παιδιών της περιοχής της Βηθλεέμ από δύο χρονών και κάτω.

Ο Ηρώδης δεν ήταν ένας παλαβός τύπος.Ίσα ίσα.Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προοδευτικός και εργατικός για την εποχή του.Επί βασιλείας του έγιναν πολλά έργα στην περιοχή ενώ ήταν και αρκετά ανεκτικός απέναντι στους Εβραίους.Κι όμως αυτός ο αξιόλογος άνθρωπος,όπως και πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι ανά τους αιώνες σε Δύση και Ανατολή,εναντιώθηκε και θέλησε να εξαφανίσει τον Χριστό.Και όπως όλοι οι επόμενοι μετά από αυτόν,απέτυχε.


Ο Χριστός κυνηγήθηκε από τη γέννηση μέχρι και τη σταύρωσή Του.Κυνηγήθηκαν και όσοι πίστεψαν σε Αυτόν.Και κυνηγιούνται σε αρκετά μέρη του κόσμου ακόμα και σήμερα.Κυνηγιούνται γιατί οι Χριστιανοί,η Εκκλησία,ακολουθώντας την κεφαλή που είναι ο Χριστός φέρνουν συνεχώς το καινούριο,την αμφισβήτηση,την πραγματική ζωή που δεν μπορεί να εγκλωβιστεί από ιδεολογίες που κρύβουν μέσα τους -παρά το όποιο περιτύλιγμα- ανισότητες,βία και μίσος για τους όποιους "αντιφρονούντες".

Όμως,παρά το κυνήγι -φανερό ή συγκαλυμμένο- παρά τους όποιους πρόσκαιρους συμβιβασμούς μπορεί να υπάρξουν,παρά τις φαινομενικές ήττες, η Εκκλησία θα ακολουθήσει το Χριστό και θα θριαμβεύσει επί των δυνάμεων του θανάτου.Γιατί η Εκκλησία φέρει το μήνυμα της Ανάστασης.Και αυτό το μήνυμα κανείς δεν θα μπορέσει να το αποσιωπήσει. 


4 σχόλια:

  1. Γεια σου Παπα-Κωστα μου! ο Νικος ειμαι! Τι κανεις? Ωραιος ο λογος σου! Βεβαια αμφιβαλλω λιγακι εαν ο Ηρωδης ηταν στα καλα του! Ενας πνευματικος που ειχα παλαιοτερα μου ελεγε οτι στο τελος της ζωης του δαιμονιστηκε για αυτα που εκανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Νίκο, γι' αυτό που ζήτησες, γίνεται έτσι κι αλλιώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γρηγορείτε

  Να είστε σε επιφυλακή, μας λέει ο Χριστός στην παραβολή των δέκα παρθένων, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου. Να έχετε έτ...