Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Απεργία





Η απεργία θα έχει και πάλι την αναμενόμενη επιτυχία. Θα έχει τεράστια μαζική συμμετοχή, αγωνιστικό παλμό, θα στείλει μηνύματα στη κυβέρνηση και θα επιβεβαιώσει την αναγκαιότητα της ύπαρξης τόσων και τόσων φορέων που εξαρτώνται άμεσα και στενά από κάποια κόμματα. 

Από την άλλη το νομοσχέδιο θα περάσει, τα δικαιώματα των εργαζομένων θα περικοπούν περισσότερο και θα παρουσιαστούν ως ευεργέτημα. Η κυβέρνηση θα μιλήσει ως συνήθως για τη χώρα που απογειώνεται στο μέλλον σε πείσμα των οπισθοδρομικών δυνάμεων.

Οι πολίτες και κάτοικοι θα σκέφτονται με εκνευρισμό την ταλαιπωρία τους και δε θα δώσουν ούτε και τώρα δεκάρα τσακιστή για τα αιτήματα και τη σοβαρότητά τους. Θα μείνουν θεατές από τους τηλεοπτικούς δέκτες και τις οθόνες κινητών και τάμπλετ.

Πιθανόν όλα τα παραπάνω να σερβιριστούν και με τα επεισόδια που ίσως προκαλέσου οι γνωστοί άγνωστοι οι οποίοι και θα αναμετρηθούν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. 

Σαν έτοιμα από καιρό, σαν σχεδόν θεσμοθετημένα, τόσο κουραστικά και εντελώς ακίνδυνα...

Και αφού η μέρα περάσει και όλοι ευχαριστημένοι που έπαιξαν τόσο καλά το ρόλο τους θα γυρίσουν ο καθένας στη φωλιά του, η επομένη θα ξημερώσει όπως όλες οι άλλες. Τα πάντα στους ρυθμούς τους, η ρουτίνα θα επιστρέψει και οι ιππότες, οι πριγκίπισσες  και οι δράκοι θα μεταμορφωθούν ξανά σε υπαλλήλους, μαγαζάτορες και ένστολους γιατί κάπως πρέπει να βγουν και τα προς το ζην. Άλλωστε η ζωή, όπως και η κατηφόρα, συνεχίζονται πάντα...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πορεία

  Είναι εύκολο να είσαι δούλος. Ο δούλος δεν κάνει επιλογές, δεν έχει ευθύνες και δε χρειάζεται να καταλάβει τι λέει ο αφέντης του. Το εκτελ...