Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Κι αυτό θα περάσει!

   

  Ένας ισχυρός βασιλιάς,κυβερνήτης πολλών περιοχών,απόχτησε τόσο μεγαλείο ώστε σοφοί άνθρωποι τον υπηρετούσαν.Αλλά μια μέρα βρέθηκε σε σύγχυση και κάλεσε τους σοφούς του να τον βοηθήσουν.Τους είπε:"Δεν ξέρω την αιτία αλλά κάτι με σπρώχνει ν'αναζητήσω ένα ορισμένο δαχτυλίδι που να με βοηθάει να έχω σταθερότητα και γαλήνη.Πρέπει ν'αποχτήσω ένα δαχτυλίδι το οποίο από λυπημένο θα με κάνει χαρούμενο κι από χαρούμενο θα με κάνει λυπημένο".Οι σοφοί έπεσαν σε βαθιά συλλογή,ύστερα συμβουλεύτηκαν ο ένας τον άλλον και τελικά αποφάσισαν για το είδος του δαχτυλιδιού που θα έπρεπε ν'αποχτήσει ο βασιλιάς.
        Το δαχτυλίδι  που αποφάσισαν να προτείνουν στο βασιλιά,θα ήταν ένα δαχτυλίδι πάνω στο οποίο θα ήταν γραμμένη η φράση:"Κι αυτό θα περάσει".(Αττάρ της Νισαπούρ,Μυστικοί της Ανατολής,Γιάννης Υφαντής,εκδ ΠΑΤΑΚΗ)

              Κι αυτό θα περάσει λοιπόν.Όπως πέρασε το 2015 έτσι και το 2016,έτσι και τα υπόλοιπα χρόνια.Με τα καλά(μάλλον λίγα)και τα κακά(μάλλον πολλά)που θα φέρουν.Ας ετοιμάσουμε τα στομάχια μας γιατί οι μέρες που θα έρθουν θα είναι ζόρικες!Και όπως λένε και στις αμερικάνικες ταινίες,όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα,οι ζόρικοι προχωρούν.Καλή χρονιά να έχουμε!

Εικόνα από lexokat.wordpress

3 σχόλια:

  1. Το ότι θα περάσει και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το θέμα είναι οι αναμνήσεις που θα μας αφήσει. Ευχομαι να είναι όμορφες, δίκαιες και πολλές για όλους.Καλή Χρονιά με αγάπη εν Κυρίω.
    Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δικαιοσύνη δεν έρχεται όμως μόνη της.Θέλει αγώνα και θυσίες.Είτε μικρές είτε μεγάλες.Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παπα-Κώστα μου
    αυτό το θέμα της θυσίας θέλει μεγάλη συζήτηση.
    ΚΑΛΟ ΝΕΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΝ ΕΤΟΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...