Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Εκκλησιαστικά,Κυθηραϊκά και άλλα...


φωτο από εδώ


Έβγαλε ανακοίνωση η ΔΙΣ για το θέμα του Συμφώνου Συμβίωσης,έγραψε μια επιστολή και ο Σεβ. Καλαβρύτων Αμβρόσιος(αξίζει να διαβάσει κανείς τα σχόλια από κάτω) για το θέμα της ομοφυλοφιλίας με αφορμή όλη τη βαβούρα που ξέσπασε μετά το θάνατο του Χατζησάββα(ούτε να πεθάνεις δε μπορείς πια) και φαντάζομαι όλο και κάποιος άλλος εκκλησιαστικός θα είπε την άποψή του.



Είχα γράψει κάτι πριν δυο τρεις μέρες,μην τα επαναλαμβάνω.Να πω μόνο τούτο.Όσο και να χτυπιούνται Μητροπολίτες και διάφοροι σχολιαστές στις ιστοσελίδες εκκλησιαστικών ειδήσεων,μιλάω γι'αυτούς που ονειρεύονται μαζικές διαδηλώσεις παλαιότερων εποχών,δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.Και αυτό γιατί η Εκκλησία δεν πείθει.Και δεν πείθει γιατί μιλάει με ένα στεγνό ηθικιστικό(όχι ηθικό) λόγο.Δεν προσφέρει κάτι διαφορετικό.Δεν προσφέρουμε Χριστό.Μόνο διδασκαλίες,ξερές,προηγούμενων αιώνων.Μην παρεξηγηθώ,οι διδασκαλίες αυτές είναι σωστές αλλά μόνες τους δεν στέκονται.Να το εξηγήσω.Βλέποντας έναν Δεσπότη ή έναν παπά και το πως ζει,πως συμπεριφέρεται, βλέπει κανείς κάτι που να του θυμίζει Εκκλησία;Όταν και στο τελευταίο κουτσοχώρι ο παπάς θέλει να άρχει,όταν κλείνει τα μάτια σε αδικίες εντός της ενορίας του για να "μη χαλάσει τις σχέσεις του",όταν χτυπά τον αδύναμο αμαρτωλό αλλά χαϊδεύει τον ισχυρό αμαρτωλό, όταν τα πανηγύρια αφορούν οποιοδήποτε εκτός από τον τιμώμενο άγιο κλπ δίνουμε γεύση χριστιανικής ζωής;Τότε τι περιμένουμε;Να πείσουμε ποιον;Ούτε τους εαυτούς μας!Η αποτυχία μας είναι αυτή.Μετατραπήκαμε σε μια αναχρονιστική,φολκλορική δημόσια υπηρεσία που δεν λειτούργησε σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου είτε από φόβο μη χάσει τη κρατική εύνοια(επί Χούντας) είτε από φόβο μη χάσει την πελατεία της.Τέτοιου είδους αμαρτήματα όμως,όπως μπορούν να μας βεβαιώσουν οι αδελφοί μας από τη Βουλγαρία,τη Ρωσία,τη Ρουμανία κλπ,η Εκκλησία τα πληρώνει.Ας ετοιμαζόμαστε λοιπόν.

Σύμφωνο Συμβίωσης.Η μόνη του χρησιμότητα είναι η νομιμοποίηση της "υψηλής" πορνείας.Πιο συγκεκριμένα.Πλούσιος κύριος κάποιας ηλικίας βρίσκει νεαρά που θέλει τις ανέσεις της.Δεν έχει σκοπό να την παντρευτεί,ούτε και αυτή καίγεται.Για να έχει κάποια εξασφάλιση όμως και να μην την κράζουν στο σπίτι,υπογράφουν το σύμφωνο και καθάρισαν!Κατανοητό;Πάντα ταξικά είναι τα θέματα στη βάση τους.
Θα είναι φυσικά και πρώτο βήμα για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους.
Να παραθέσω και την άποψη του γγ του ΚΚΕ κ.Κουτσούμπα.Δείτε την εδώ(είναι καλύτερη από του Σεβ. Αμβροσίου πάντως).


Τώρα που έπιασα για Μητροπολίτες πάλι.Για να γίνεις Μητροπολίτης πρέπει,εκτός των άλλων,να είσαι απόφοιτος της θεολογικής.Δηλαδή,με τα σημερινά δεδομένα,ο άγιος Σπυρίδωνας θα έμενε ιερομόναχος και δεν θα έπαιρνε ούτε καν οφίκιο;Ομορφιές!

Οι πρόσφυγες-μετανάστες-λαθρομετανάστες-όπως θέλετε πείτε τους τι ακριβώς θα κάνουν σε μια χώρα που έχει τόσο υψηλή ανεργία;Υπάρχει κάποιο,υποτυπώδες έστω,σχέδιο;

Η Τουρκία μπορεί να εισβάλει όπου θέλει και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας μας είπαν από ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ.Μένουμε Δύση(;).

Τα Κύθηρα είναι ένα μαγικό νησί στο οποίο τα παιδιά για να πάνε σχολείο στο διπλανό χωριό(απόσταση 10 λεπτών)κάνουν μία ώρα!Γιατί;Επειδή ένα λεωφορείο(ελαφρώς παρανόμως υποθέτω,ε;)κάνει τα δρομολόγια όλων των χωριών κι ας είναι σε αντίθετη κατεύθυνση.Δεν υπάρχει δημοτική συγκοινωνία και η δημοτική αρχή τσακώνεται με την αντιπολίτευση για το αν η προθήκη,που φτιάχτηκε για να βάλουν το στεφάνι που κατέθεσε ο ΠτΔ,είναι μεσογειακού ρυθμού ή όχι.Σουρεάλ!

Περιδιαβαίνοντας διάφορα ειδησεογραφικά sites κατάλαβα ότι ο καθένας έχει πάρει το μέρος κάποιου και παρουσιάζει ανάλογα τις ειδήσεις.Το ίδιο και στα αθλητικά.Αυτό στο χωριό μου δεν το λέμε δημοσιογραφία όμως.ΑΗΔΙΑ το λέμε.

Γκρίνια τέλος.Για την ώρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...