Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Εφτά οι νεκροί από τις διαδηλώσεις των Κούρδων στη Τουρκία


Επτά Κούρδοι σκοτώθηκαν μετά από συγκρούσεις με τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στα νοτιοανατολικά της χώρας. Δύο έχασαν τη ζωή τους στην πόλη του Ντιγιαρμπακίρ καθώς οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία, ενώ άλλοι πέντε έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Μαρντίν.
Περίπου 5.000 άτομα συγκεντρώθηκαν για μια πορεία στο Ντιγιαρμπακίρ τη Δευτέρα, σύμφωνα με το AP, το οποίο κλήθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών »(HDP). Είναι δυσαρεστημένοι με την απαγόρευση κυκλοφορίας καθ 'όλο το εικοσιτετράωρο που υλοποιείται στην περιοχή. Η επαρχία Ντιγιαρμπακίρ, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, είναι ένα προπύργιο των Κούρδων της Τουρκίας.
Ωστόσο, οι διαδηλώσεις έγιναν βίαιες, με την αστυνομία να  χρησιμοποιεί δακρυγόνα και κανόνια νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθώς η αστυνομία συγκρούστηκε με τα πλήθη,δήλωσαν  ένας αξιωματούχος του νοσοκομείου και αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με το Reuters.

Υπήρξαν αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως η αστυνομία σκότωσε δύο Κούρδους διαδηλωτές.
Εν τω μεταξύ, στην περιοχή Dargecit στην επαρχία Μαρντίν, πέντε Κούρδοι σκοτώθηκαν. Η περιοχή ήταν υπό απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφάλειας, αλλά δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με το πώς οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πλήρες ρεπορτάζ στο rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...