Τι χρειαζόμαστε:
- 1 1/2 φιάλη κόκκινο ξηρό κρασί(εγώ χρησιμοποίησα μαυροδάφνη)
- 4-6 κ.σ. μπράντι(εγώ προτίμησα το jagermeister)
- 40 γρ. ζάχαρη
- 1/2 μοσχοκάρυδο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 6 γαρίφαλα
- φλούδα 1 λεμονιού
- φλούδα από 1/2 προτοκάλι
- 1 1/2 φιάλη κόκκινο ξηρό κρασί(εγώ χρησιμοποίησα μαυροδάφνη)
- 4-6 κ.σ. μπράντι(εγώ προτίμησα το jagermeister)
- 40 γρ. ζάχαρη
- 1/2 μοσχοκάρυδο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 6 γαρίφαλα
- φλούδα 1 λεμονιού
- φλούδα από 1/2 προτοκάλι
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε τα μπαχαρικά και τις φλούδες του λεμονιού και του πορτοκαλιού με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με 300ml νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν σιγά-σιγά βράση, χωρίς να κοχλάσει το νερό, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Τότε προσθέτουμε το κρασί φροντίζοντας να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία κάτω από το σημείο του βρασμού.
- Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το μπράντι και σουρώνουμε το κρασί μας σε ζεσταμένα ποτήρια με προστατευτικό(ή σε κούπες).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου