Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Στην Αθήνα ο Αμπάς-Αναγνώριση της Παλαιστίνης

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης - ΦΩΤΟ

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης σε μια κοινοβουλευτική ψηφοφορία, ενώνεται  έτσι με  δεκάδες άλλες χώρες που συμφώνησαν να αναγνωρίσουν  το παλαιστινιακό κράτος.
Μια ελληνική κυβερνητική πηγή δήλωσε την Κυριακή ότι η ψηφοφορία για την Παλαιστίνη θα διεξαχθεί την Τρίτη.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα παραστεί στη συνεδρίαση της ψηφοφορίας.
Ο Αμπάς αναμένεται στην Αθήνα την Κυριακή πριν από την ψηφοφορία και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα.
Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και εν συνεχεία οι κ. κ. Τσίπρας και Αμπάς θα πραγματοποιήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Παλαιστίνης αναμένεται να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Τρίτη το πρωί ο κ. Αμπάς θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και στη συνέχεια, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Αίθουσα της Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Παλαιστίνιου προέδρου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.
 Την περασμένη εβδομάδα, η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του ελληνικού κοινοβουλίου ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για την αναγνώριση της Παλαιστίνης.
ο Τσίπρας ταξίδεψε στην Παλαιστίνη τον περασμένο μήνα.Εκεί, συναντήθηκε τόσο με Αμπάς όσο  και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Πηγή φωτογραφιών ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...