Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ο Αγιατολάχ Χαμενεϊ επισκέπτεται Χριστιανούς του Ιράν επ'ευκαιρίας των Χριστουγέννων + ένα σχόλιο

Μια εικόνα που απελευθερώνονται απόkhamenei_ir στο Twitter στις 26 Δεκεμβρίου 2015, δείχνει Ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Σεγιέντ Αλί Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο σπίτι ενός ιρανικού μάρτυρα του Χριστιανισμού.
O Ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Σεγιέντ Αλί Χαμενεΐ επισκέφθηκε τις οικογένειες των Ιρανών χριστιανών μαρτύρων με την ευκαιρία της επετείου  της γέννησης του Ιησού Χριστού.
Σε μια φωτογραφία  που δημοσιεύτηκε  από το λογαριασμό twitter  khamenei_ir  το Σάββατο μπορεί να δει κανείς τον Αγιατολάχ Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια συνάντησης με την μητέρα ενός  Χριστιανού μάρτυρα , ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια  του πολέμου Ιράν-Ιράκ.
««Η επίπονη προσπάθεια των στρατιωτών έχει τις ρίζες  της στη μητρική προσπάθεια ", δήλωσε ο ηγέτης.
Σύμφωνα με το επίσημο khamenei.ir, περισσότερα θα  δημοσιευτούν από αυτή την επίσκεψη στο εγγύς μέλλον.
"Ο Ιησούς αναμφισβήτητα δεν έχει μικρότερη αξία μεταξύ των μουσουλμάνων από το ανάστημά που έχει στα μάτια εκείνων που είναι πλήρως αφιερωμένοι στον χριστιανισμό», έγραψε σε ένα άλλο tweet την ημέρα των Χριστουγέννων.

Μητέρα ενός Ιρανού Χριστιανού μάρτυρα , διακοσμεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, με το πορτρέτο του γιου της.

presstv.com

Σχόλιο:Μερικές πληροφορίες για το θέμα αυτό.Η επίσκεψη του εκάστοτε Αγιατολάχ σε σπίτια Χριστιανών του Ιράν είναι ένα έθιμο που καθιέρωσε ο Χομεϊνί.Πρόκειται για Αρμενικής καταγωγής χριστιανούς.Αυτοί έχουν ιδιαίτερη μεταχείρηση από όλες τις θρησκευτικές μειονότητες του Ιράν γιατί στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ,οι Αρμένιοι είχαν αναλογικά τους περισσότερους νεκρούς.Πολλοί δε διακρίθηκαν για τη γενναιότητά τους στη μάχη.Είναι προνόμια κερδισμένα με αίμα κυριολεκτικά.Και εδώ και ένα-δυο χρόνια αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν είναι ένας αρμενικής καταγωγής χριστιανός.
Το Ιράν απέχει από το να είναι ο παράδεισος θρησκευτικής ανοχής που παρουσιάζει η κυβένησή του αλλά δεν είναι και η κόλαση που παρουσιάζει η Δύση.

Ιδιαίτερα αυστηροί είναι με τους Προτεσταντικής απόχρωσης χριστιανούς και ίσως όχι και άδικα.Σηκώνει κουβέντα το θέμα.
Κάπως καλύτερα είναι τα πράγματα για τους ορθοδόξους και πιθανότατα στο μέλλον να υπάρξουν κι άλλα ανοίγματα λόγω της συμμαχίας με τους Ρώσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...