Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Τα media και ο χριστιανισμός στις ΗΠΑ(μπορεί να σας θυμίζει κάτι από Ελλάδα)

                 Christians show more tolerance than their critics

Ο άθεος Herman Mehta επιμένει ότι «οι Χριστιανοί δεν έχουν στην ιδιοκτησία τους τον Δεκέμβριο." Στην πραγματικότητα, τον έχουμε. Ακριβώς όπως οι μαύροι είναι  ιδιοκτήτες του Φεβρουαρίου-είναι Μήνα Μαύρης Ιστορίας-οι Χριστιανοί ιδιοκτήτες του Δεκεμβρίου. Οι άθεοι δεν κατέχουν τίποτε , το οποίο είναι συνεπές, φυσικά, με αυτό που πιστεύουν.
 
Αυτό πρέπει να το πούμε δεδομένου  όλων των απεγνωσμένων ιστοριών που παράγονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης φέτος για όλους τους άτυχους άθεους στα Χριστούγεννα. Πάρτε το CNN.
 
Το IReport του CNN έχει μια ιστορία, "Γιορτές , χωρίς το Θεό," που καταγράφει τα "προσεγμένα, συγκινητικά, ευχάριστα  και, πάνω απ 'όλα, χαρούμενα" σχόλια που έγιναν από τους άθεους για τα Χριστούγεννα. Παραθέτει, για παράδειγμα, μια παρατήρηση του David Fibush από την Καλιφόρνια, ο οποίος λέει, "Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η θρησκεία είναι η αιτία πολλών από τα προβλήματα του κόσμου, αλλά όπως τις κακές καιρικές συνθήκες και τους φόρους δεχόμαστε την κατάσταση όπως αυτή έχει." Τόσο χαρούμενα.
 
Το CNN έχει επίσης ένα πετυχημένο άρθρο με τίτλο «5 πράγματα που δεν ξέρατε για τους σατανιστές". Το σημείο # 2 είναι, «Είναι εντάξει με το να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα." Ως απόδειξη, παραθέτει τους  σατανιστές να λένε, "οι Χριστιανοί έκλεψαν αυτές τις γιορτές από τους ειδωλολάτρες, ο Άγιος Βασίλης έχει έρθει να εκφράσει την ανοχή ...." Τόσο στοχαστικά.
 
Το CNN μας θέλει επίσης να διαβάσουμε το κομμάτι του, «Πώς μπορούν  οι  άθεοι να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα;" Μαθαίνουμε ότι «η περίοδος των εορτών, ακόμα και την αποκαλούν περίοδο διακοπών,μπορεί να είναι προβληματική για τους άθεους. " Τόσο ευχάριστα.
 
Για κάποιο περίεργο λόγο, το CNN ήταν χαλαρό στο να  αναφέρει πώς οργανισμοί άθεων βγάζουν  διαφημίσεις σε εφημερίδες δυσφημώντας τα Χριστούγεννα, αναρτούν αφίσες που προτρέπουν για μποϊκοτάζ στις εκκλησίες, την ανέγερση αντι-Χριστουγεννιάτικων εκθεμάτων που   εμφανίζονται δίπλα από φάτνες,την  απαγόρευση θρησκευτικών  τραγουδιών από τις Χριστουγεννιάτικες σχολικές συναυλίες, και τα παρόμοια . Τόσο συγκινητικά.
 
Οι άθεοι είναι τυχεροί να ζήσουν σε ένα έθνος που ιδρύθηκε από Χριστιανούς διαποτισμένο με την ιουδαιο-χριστιανική ηθική. Είναι ο λόγος που τους δίδει συνήθως περισσότερη ανοχή από ότι δείχνουν  οι ακτιβιστές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...