Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Νασράλα:Στηρίζουμε τον Αούν

Αυτή η φωτογραφία κυκλοφόρησε αχρονολόγητο στο λιβανέζικο μέσα μαζικής ενημέρωσης, στις 12 Δεκεμβρίου, 2015, δείχνει Χεζμπολάχ Γενικός Γραμματέας Σαγιέντ Χασάν Νασράλα (R) συνάντηση με Sleiman Frangieh, νομοθέτης και δυνητικά υποψήφιες για Λιβάνου προεδρία.

Ο Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, ο γενικός γραμματέας του κινήματος αντίστασης του Λιβάνου Χεζμπολάχ, επανέλαβε ότι το κίνημα στηρίζει τον αγώνα  για την προεδρία του Μισέλ Αούν.
"Εμείς του δώσαμε (του Αούν) το λόγο μας και αυτός έχει προτεραιότητα", είπε ο Νασράλα στο Sleiman Frangieh, χριστιανό πολιτικό ο οποίος φέρεται να κατεβαίνει για την προεδρία, σύμφωνα με την εφημερίδα  al-Safir.
 Τα ΜΜΕ του Λιβάνου αποκάλυψαν το Σάββατο  λεπτομέρειες της συνάντησης της 10ης Δεκεμβρίου  μεταξύ του Nasrallah και του Frangieh, όπου ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ έκανε το παραπάνω σχόλιο.
Ο Αούν είναι ο ηγέτης του Πατριωτικού Κινήματος.
Άλλες πηγές αναφέρουνότι ο  Frangieh ήθελε  κατά τη διάρκεια της συνάντησης να διαβεβαιώσει τον Νασράλα ότι δεν υπήρξε μυστική συμφωνία μεταξύ αυτού και του πρώην πρωθυπουργού, Sa'ad Χαρίρι, όπως ανέφεραν ορισμένα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα.
Η εφημερίδα Αλ-Ακμπάρ ανέφερε το Σάββατο ότι ο Frangieh  κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Νασράλα ενέκρινε την υποψηφιότητα της προεδρίας Αούν.
«Κατηγορηματικά υποστηρίζω την προεδρική υποψηφιότητα Αούν, αλλά πόσο καιρό θα πάμε να παραμείνουμε  σε τέλμα... ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο μας;», είπε ο Frangieh κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
Ρεπορτάζ που προέκυψαν  την περασμένη εβδομάδα δείχνουν ότι ο 50χρονος ο Frangieh συναντήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Χαρίρι, ο οποίος σήμερα κατοικεί στο Παρίσι, για να καταλήξουν σε συμφωνία για το 18μηνο πολιτικό αδιέξοδο του Λιβάνου για να εκλέξει πρόεδρο.Ο Χαρίρι είχε προτείνει παλαιότερα τον  Frangieh ως υποψήφιο , με τους πολιτικούς παρατηρητές να θεωρούν μεγάλη την πιθανότητα ότι θα μπορούσε να επιστρέψει ο Χαρίρι στο Λίβανο ως πρωθυπουργός στο πλαίσιο συμφωνίας με τον Frangieh.

presstv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...