Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Στο...μυαλό των Κυθηρίων!

                              


Κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στα Κύθηρα η εξής φήμη.Κάποιοι εξυπνάκηδες κυκλοφόρησαν την "είδηση" ότι ο Μητροπολίτης θα φέρει 300 πρόσφυγες στα Κύθηρα.Καταλαβαίνετε τι έγινε."Θα μας γεμίσουν αρρώστιες","θα μας πάρουν τα σπίτια" και άλλα χριστουγεννιάτικα.


Κανείς,μα κανείς,δεν κάθισε να σκεφτεί το απλούστατο.Άντε και ο Μητροπολίτης θέλει να τους φέρει.Που δεν θέλει γιατί η Μητρόπολη ούτε εγκαταστάσεις έχει,ούτε τη δυνατότητα να τους συντηρήσει.Ας υποθέσουμε ότι θέλει.Τι είναι ρε 'σεις οι πρόσφυγες;Τούβλα να τα φορτώσεις στο φορτηγό ή γίδια(καθόλου τυχαία η επιλογή ζώου)να τα αγοράσεις και να τα πας όπου θέλεις;Από που κι ως που ένας Μητροπολίτης μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο;Αυτά είναι δουλειές του Κράτους.Υπουργείο,Περιφέρεια,Δήμαρχος.Με αυτή τη σειρά.Μόνο αυτοί μπορούν να πάρουν τέτοιες αποφάσεις και να τις υλοποιήσουν.Πόσο μυαλό θέλει για να το καταλάβει κάποιος αυτό;

Οπότε μη φοβάστε αγαπητοί μου.Κανείς δεν θα σας ταράξει την εορταστική ατμόσφαιρα και τα προγραμματισμένα ρεβεγιόν.Δεν αναμένεται τέτοια ποιοτική αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας.

ΥΓ.Τα Κύθηρα θεωρητικά μπορούν να αντέξουν κάτι τέτοιο καθώς το νησί είναι μεγάλο και ακατοίκητο στο μεγαλύτερο μέρος του.Αυτό βέβαια προϋποθέτει οργάνωση και προετοιμασία και όχι τους φορτώνω,τους ξεφορτώνω και όπου πάνε.Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...