Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Φέρτε πίσω το παλιό Εορτολόγιο!

                     

Καιρό ήθελα να το γράψω αυτό!Φέρτε πίσω το παλιό εορτολόγιο βρε!Είναι γελοίο αυτό που συμβαίνει.Δεν γίνεται οι μισοί Ορθόδοξοι να γιορτάζουμε Χριστούγεννα σαν χθες και οι άλλοι μισοί μετά από δυο εβδομάδες!Είναι εικόνα αυτή;Και ποια η σκοπιμότητα;Ποιος ο λόγος;

Δε μιλάω για υιοθέτηση των απόψεων των ΓΟΧ κλπ.Συμφωνώ ότι δεν παίζει σημαντικό ρόλο η αλλαγή του ημερολογίου και πράγματι υπήρξαν στον καιρό του Βυζαντίου και άλλες ημερολογιακές αλλαγές.Γνωστά αυτά.Τότε γιατί έγινε η αλλαγή;Τι είναι πιο σημαντικό;Να είμαστε κοντά με τους ετερόδοξους της Δύσης ή με τους ομόδοξούς μας.Μιλάω για αυτούς με τους οποίους έχουμε κανονική κοινωνία.

Να ένα ωραίο θέμα για να συζητήσουν στις ιεραρχίες.Ή όλοι με το Νέο ή όλοι με το Παλαιό.Δε γίνεται να γράφουν διάφοροι φιλο-Πατριαρχικοί θεολόγοι(κληρικοί και λαϊκοί) ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν πολλές δικαιοδοσίες στο εξωτερικό και όλοι πρέπει να υπάγονται στο Οικ.Πατριαρχείο και στο θέμα του εορτασμού των Χριστουγέννων να ανακαλύπτουν τη μαγεία της ποικιλίας.Ήμαρτον!

Και κάτι ακόμα.Διάλογο από την ανάποδη πρώτη φορά βλέπω.Κλείσε το σχίσμα με τους Παλαιοημερολογίτες,τη μεγάλη παράταξη,όχι με τον κάθε λογής βαρεμένο που αυτοαναγορεύτηκε επίσκοπος,και συνέχισε.Και νομίζω ότι χρησιμότερο είναι να ξεκινήσει ο διάλογος με τους Αντι-Χαλκηδόνιους.Πιο πολλά κοινά έχουμε σαν καθημερινή εκκλησιαστική ζωή(νηστείες,μοναχισμό κλπ)απ' ό,τι με τους Δυτικούς και όπως έχουν σήμερα διαμορφώσει τη θεολογία τους.

Τέλος προγράμματος.

O Snoopy από το peanuts.wikia



1 σχόλιο:

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...