Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Ετοιμάζει επανδρωμένο ταξίδι στον Άρη η NASA



Η NASA προσπαθεί να αναπτύξει συστήματα για την αποστολή ανθρώπων στον Άρη από το 2030 για  επιστημονικές ανακαλύψεις και ανθρώπινη εξερεύνηση.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ομοιότητα του Άρη με τη Γη μπορεί να μας δώσει μερικές χρήσιμες ενδείξεις σχετικά με την προέλευση και το σχηματισμό του πλανήτη μας, αλλά και το μέλλον του.

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης είχε συνθήκες κατάλληλες για ζωή στο παρελθόν . Μελλοντική εξερεύνηση θα μπορούσε να αποκαλύψει στοιχεία ζωής, απαντώντας σε ένα από τα θεμελιώδη μυστήρια του κόσμου: Υπάρχει ζωή πέρα ​​από τη Γη;

Η ομάδα των επιστημόνων στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Marshall στο Huntsville, Alabama εργάζεται σε κάθε πιθανή ιδέα από μια σκέψη ως σχέδια, ώστε να αναπτύξει ένα διαστημικό σκάφος που θα προσγειωθεί στον Άρη και θα υποστηρίξει τη ζωή σε πολύ κρύες συνθήκες. Αλλά λένε ότι είναι ακόμα σε πολύ πρώιμα στάδια της διαδικασίας του να κάνουν την αποστολή στον Άρη πραγματικότητα.

Πειράματα των επιστημόνων περιλαμβάνουν τη χρήση προσομοίωσης πετρωμάτων και χώματος του Άρη μέχρι και προηγμένη  3D εκτύπωση που θα μπορούσε να βοηθήσει τους αστροναύτες να οικοδομήσουν δομές στον Άρη με υλικά του πλανήτη. Ένας στόλος από ρομποτικά διαστημικά σκάφη και Rovers είναι ήδη στον Άρη, ανοίγοντας το δρόμο για τους μελλοντικούς εξερευνητές. Η πρώτη αποστολή στον Άρη έχει προγραμματιστεί για το 2030.

presstv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσευχή και κέρδος

  Στην ευαγγελική περικοπή της Παρασκευής της διακαινησίμου, διαβάζουμε πως ο Ιησούς βρίσκοντας στην αυλή του ναού τους εμπόρους, αναποδογύρ...