Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ανάκληση του Έλληνα πρέσβη από την Τσεχία

Η Αθήνα ανακαλεί τον Ελληνα πρέσβη στην Πράγα λόγω Grexit

Η Αθήνα ανακαλεί τον Ελληνα πρέσβη στην Πράγα. Η κίνηση έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις του Τσέχου προέδρου, Μίλος Ζέμαν, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα του θα προσχωρήσει στη ζώνη του ευρώ την επόμενη μέρα της αποχώρησης της Ελλάδας από αυτή. 

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αντίδραση από το υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Τσέχου προέδρου, είχε έρθει την προηγούμενη Παρασκευή όταν ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ είχε σημειώσει ότι «η Τσεχία είναι κράτος – μέλος της ΕΕ χάρις και στην Ελλάδα». 

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από 2 ώρες ο Ελληνας πρέσβης μετέβη στο ΥΠΕΞ της Τσεχίας και ενημέρωσε ότι επιστρέφει στην Αθήνα.
Ο κ. Ζέμαν είχε δηλώσει στο σλοβακικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASR ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στην ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν, της Ελλάδας». Τόνισε επίσης ότι είναι «εξαιρετικά απογοητευμένος που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, μολονότι τούτο διαφαινόταν αρκετά πιθανό, σε έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ».
Η υπομονή του υπουργείου Εξωτερικών φαίνεται ότι έχει εξαντληθεί μετά από μία σειρά εχθρικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας που άρχισαν το περασμένο καλοκαίρι και συνεχίστηκαν μέχρι την περασμένη εβδομάδα παρά την ήπια απάντηση του ΥΠΕΞ, δια στόματος του εκπροσώπου του Κωνσταντίνου Κούτρα, η οποία υπενθύμιζε ότι «η Τσεχία είναι κράτος-μέλος της ΕΕ χάρη και στην Ελλάδα. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο, επί του παρόντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...