Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Φιλανθρωπικές δράσεις σε Γεωργία και Ιράν

Κοινωνική ψυγείο στη Γεωργία: Διανομή τροφίμων με εκείνους που έχουν ανάγκη



Μια εξαιρετικά χρήσιμη και θετική εκστρατεία έχει ξεκινήσει στην πόλη του Γκόρι, στη Γεωργία. Ένα κοινωνικό ψυγείο έχει τοποθετηθεί σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, δίπλα στη Τράπεζα TBC , προκειμένου να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Η εκστρατεία έχει διεξαχθεί από νεαρούς από την τοπική μη κυβερνητική οργάνωση που ονομάζεται Droa (Είναι καιρός). Στόχος της εκστρατείας είναι να ζητήσουν από τους πολίτες να φροντίσουν ο ένας τον άλλον και να αφήσουν κάποια τρόφιμα στο ψυγείο για όσους δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την αγορά οι ίδιοι. Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει κάτι στο ψυγείο, καθώς και ο καθένας είναι ελεύθερος να πάει και να πάρει κάποια τρόφιμα από αυτό. Ευτυχώς, στην εκστρατεία ήδη εμπλέκονται πολλά άτομα και  έχει προκαλέσει ένα τεράστιο ενδιαφέρον. Το ψυγείο  έχει ήδη γεμίσει με ψωμί,σοκολάτες, φρούτα και κάποια τρόφιμα. Οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας ελπίζουν ότι το ψυγείο δεν θα είναι ποτέ  άδειο και θα γεμίσει τους άλλους με ευτυχία και θετικά συναισθήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών της Πρωτοχρονιάς. Το ψυγείο περιλαμβάνει επίσης ειδικές οδηγίες για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων. "Εκφράστε την αλληλεγγύη σας και μοιραστείτε κάποια τρόφιμα με αυτούς που έχουν ανάγκη. Μαζί θα πετύχουμε τον στόχο μας και κανείς δεν θα είναι πεινασμένος στην πόλη μας πια », αναφέρουν τα μέλη της οργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι το ίδιο είδος του κοινωνικού έργου που ονομάζεται« Ganjina », που σημαίνει κυριολεκτικά" ντουλάπι στο ένα τοίχο "παρουσιάστηκε από δύο γεωργιανές καθηγήτριες στην Τιφλίδα Η ντουλάπα είχε κατασκευαστεί στην οδό Griboyedov μέσα στο τοίχωμα της Ακαδημίας Τέχνης, μαζί με το σύνθημα.« δούναι και λαβείν »γραμμένο σ 'αυτήν.
http://www.georgianjournal.ge/society/32028-social-fridge-in-georgia-share-food-with-those-in-need.html



Μια εικόνα από ένα «Τείχος του καλοσύνη» στη νότια πόλη του Ιράν Σιράζ, στην επαρχία Fars, όπου οι άνθρωποι μπορούν να δωρίσουν ρούχα σε όσους έχουν ανάγκη.  (Κελάδημα)

Με τον καιρό να γίνεται πιο κρύος, τα "τείχη της καλοσύνης", όπου οι άνθρωποι αφήνουν τα ρούχα τους  ξεφυτρώνουν σε όλο το Ιράν, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τους αστέγους ζεστό αυτό το χειμώνα.  
Αυτές οι αυθόρμητες εξωτερικές φιλανθρωπικές οργανώσεις βασίζονται σε μια απλή αρχή: «Αν δεν το χρειάζεστε, αφήστε το. Αν το χρειάζεστε, πάρτε το . "
Σε όλη τη χώρα οι άνθρωποι αφήνουν ανεπιθύμητα είδη ένδυσης σε καθορισμένους τοίχους με άγκιστρα και κρεμάστρες. 
Ένας τοίχος της καλοσύνης στην πόλη Ανατολικό Αζερμπαϊτζάν είναι Mianeh 
Καθώς ο καιρός κρυώνει, η ενέργεια αυτή έχει πάρει ορμή με εικόνες αυτών των φιλανθρωπικών οργανώσεων από όλη τη χώρα, που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ένας τοίχος ευγένειας σε ένα χωριό στη Βόρεια Χορασάν Ιράν 
Ένας τοίχος ευγένειας στη δυτική επαρχία του Ιράν από Κερμανσάχ
Ένας τοίχος καλοσύνης στην πρωτεύουσα του Ιράν Τεχεράνη

presstv.ir

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...