Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Προβοκάτσια στη Χομς;

In this file photo, a man rides a bicycle through a devastated part of Homs, western Syria. (AP photo)

Δύο βόμβες-αυτοκίνητα εξερράγησαν έξω από ένα νοσοκομείο στη δυτική συριακή πόλη Χομς, με αρχικές αναφορές για θύματα.   
Το επίσημο Συριακό Αραβικήό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε το Σάββατο ότι νωρίτερα την ίδια μέρα, οκτώ άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 25 τραυματίστηκαν σε μία από τις δύο επιθέσεις κοντά στο Πολιτικό Νοσοκομείο στη γειτονιά al-Zahra Χομς ».
Το RIA Novosti,πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, εν τω μεταξύ, ανέφερε ότι περισσότεροι από 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στην άλλη επίθεση κοντά στο νοσοκομείο αλ-Αχλί στην ίδια γειτονιά.
Οι επιθέσεις του Σαββάτου ήρθαν ακόμη και οι από ξένες δυνάμεις υποστηριζόμενοι μαχητές έχουν αρχίσει την εκκένωση του Waer, τη τελευταία υπό κατοχή μαχητών,συνοικία στο Homs. Η εκκένωση, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ήρθε ως μέρος μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ της κυβέρνησης στη Δαμασκό και των μαχητών, την 1η Δεκεμβρίου.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από συνάντηση μεταξύ του κυβερνήτη της επαρχίας Χομς, Talal Barazi, και εκπροσώπων των στρατιωτικών ομάδων που υπάρχουν στο Waer, συμπεριλαμβανομένης και της θυγατρικής συριακής  οργάνωσης της Αλ Κάιντα al-Nusra Front, καθώς και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών για την περιοχή, σύμφωνα με την εποπτεία της αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Εθνών και τους εκπροσώπους του Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Staffan de Mistura.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, η περιοχή θα επιστρέψει στην πλήρη έλεγχο της συριακής κυβέρνησης και περίπου 2.000 μαχητές έχει προγραμματιστεί να φύγουν σταδιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παράδειγμα των Μυροφόρων.

  Η ησυχία δεν είναι αφωνία. Η σιωπή, μέσω των πράξεων, είναι βροντερή και ηχηρότατη. Η ησυχία δεν αντιδιαστέλλεται με τον λόγο αλλά με την ...