Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος ναός στην Κεντρική Ασία

 Μεγαλύτερη στην Κεντρική Ασία ορθόδοξη εκκλησία άνοιξε στο Μπισκέκ

Η Εκκλησία του Αγίου Ισαπόστολου πρίγκιπα Βλαδίμηρου, η μεγαλύτερη στην Κεντρική Ασία, εγκαινιάστηκε και άνοιξε επίσημα την Πέμπτη, η τοπική επισκοπική υπηρεσία Τύπου είπε στο Interfax.

Ο επικεφαλής της  Μητροπολιτικής Περιφέρειας της Κεντρικής Ασίας, Μητροπολίτης Vikenty Τασκένδης και Ουζμπεκιστάν χοροστάτησε στον καθαγιασμό. Ιεράρχες από Ουζμπεκιστάν, Ρωσία, Τατζικιστάν, και Τουρκμενιστάν συμμετείχαν στην τελετή, αξιωματούχοι από την προεδρική και δημόσια διοίκηση και των διπλωματικών αποστολών συμμετείχαν.
O καθαγιασμός του ναού προγραμματίστηκε για τον εορτασμό των  1000  χρόνων του Αγίου Βλαδιμήρου - Προδρόμου της Ρωσίας, που εορτάζεται  από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία το τρέχον έτος.
Η εκκλησία μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2.500 άτομα, το ύψος του καθεδρικού ναού, χωρίς το σταυρό είναι 34 μέτρα, το σύνολο των  τετραγωνικών είναι 1040 τετραγωνικά μέτρα.
"Όσον αφορά την αρχιτεκτονική του, ο καθεδρικός ναός είναι το πιο μεγαλοπρεπές κτίριο της εκκλησίας στη δημοκρατία», τόνισε ο ερωτώμενος από το πρακτορείο.
Η νέα ορθόδοξη εκκλησία βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Μπισκέκ, η ανέγερσή του ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1990.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...