Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Η διαφορά ανάμεσα σε Αρμένιους-Έλληνες -Σέρβους

Εμίρ Κουστουρίτσα φτάνει στην Αρμενία, μιλά Γενοκτονία

PanARMENIAN.Net -Ο  Σέρβος σκηνοθέτης, μουσικός και ηθοποιός Εμίρ Κουστουρίτσα έφτασε στην Αρμενία για να δώσει μια συναυλία στο Ερεβάν την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, ενημερώνει το Tert.am .
"Πάντα ενωμένοι,οι  Αρμένιοι έχουν μια συλλογική στάση σχετικά με την Γενοκτονία», δήλωσε ο Κουστουρίτσα. "Το έθνος μου που του  έχουν επιτεθεί σε τακτική βάση, δεν είναι ενωμένο(σημ.κάτι μου θυμίζει αυτό). Έτσι, κάθε φορά που έρχομαι εδώ νιώθω την ομοφωνία των Αρμενίων ».
Σύμφωνα με το σκηνοθέτη, όλα είναι ξεκάθαρα στην Αρμενία.
«Όταν ήμουν στην Τουρκία 3-4 χρόνια πριν, κανείς δεν χαιρέτισε τη θέση μου σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Τους είπα ότι δεν ήταν δυνατόν  να καθορίσουν τη θέση μου σχετικά με το θέμα, δεδομένου ότι είχαν δολοφονήσει περίπου 1,5 εκατομμύριο Αρμενίων στις αρχές του 20ου αιώνα », είπε.
Σύμφωνα με τον Κουστουρίτσα, ένας Ελβετός σκηνοθέτης που κατά λάθος τον πέρασαν για τον ίδιο είχε χτυπηθεί στην Τουρκία.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού της Αρμενίας Nerses Ter-Vardanyan, με τη σειρά του, τόνισε τη σημασία της συναυλίας του καλλιτέχνη για την εκατονταετηρίδα της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Τελευταία εμφάνιση του βραβευμένου στο  Φεστιβάλ των Καννών σκηνοθέτη στην Αρμενία έγινε το Μάρτιο του 2015, στη διάρκεια της οποίας επισκέφθηκε το Τσιτσερνακαμπέρντ,μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων,για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...