Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Σύμφωνο συμβίωσης-προσωπική άποψη

                               

Ωραίο το πανηγυράκι που στήθηκε γύρω από την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης.Ενώ η χώρα καταρρέει,η ζωή των Ελλήνων γίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα,ενώ χιλιάδες πρόσφυγες παγιδεύονται στη χώρα μας μη έχοντας διαφυγή,με τη Μέση Ανατολή να φλέγεται(όποιος δεν καταλαβαίνει πόσο πολύ μας επηρεάζει αυτή η κατάσταση και ότι όλοι πρέπει να ενδιαφερόμαστε για τα τεκταινόμενα εκεί είναι απλά ανόητος),με την ΕΕ να μετατρέπεται σε Γερμανική Αυτοκρατορία και ένα σωρό άλλα σοβαρότατα πράγματα,η πολιτική και πνευματική ηγεσία του τόπου,όσοι θέλουν να εκφέρουν δημοσία άποψη και  μεγάλο μέρος του λαού αποφάσισαν ότι είναι η κατάλληλη ώρα να δείξουν πόσο ανόητοι ή στημένοι είναι.

Ας τα πάρω ένα ένα τα πράγματα.Η ομο(φυλο)φιλία για την Εκκλησία είναι αμαρτία.Το ίδιο και η μοιχεία,η πλεονεξία,η κλοπή,η υπερηφάνεια,η κατάκριση κλπ κλπ.Αυτό.Τέλος.Δε χρειάζεται ούτε να χτυπάμε καμπάνες πένθιμα ούτε να γράφουμε κατεβατά που χτυπάνε τους αμαρτωλούς και όχι την αμαρτία και λοιπές υστερίες.Ειδικά όταν δεχόμαστε δωρεές από "λερωμένα" χέρια και τις διαφημίζουμε κιόλας όταν δεν εφαρμόζουμε το Ευαγγέλιο,ας πούμε,στη περίπτωση των διαζυγίων κλπ.Απλά κάποιοι ζούνε στην εποχή των Συνταγματαρχών.Έτσι;Όπως όλες οι αμαρτίες είναι και αυτή.Αντιμετωπίζουμε με αγάπη τον αμαρτωλό και αν θέλει να απαλλαγεί από την αμαρτία του τον βοηθάμε.Αν δε θέλει,τι να κάνουμε.Το λέμε μια,δυο,τρεις και μετά τον αφήνουμε στο δρόμο του.Έτσι κι αλλιώς τον ορθόδοξο πιστό δεν τον αφορούν τα σύμφωνα,οι αποτεφρώσεις και ό,τι άλλο.Δεν θα τα ακολουθήσει.Γι'αυτούς που δεν είναι και πολύ ζεστοί με την πίστη οφείλουμε να τους ζεστάνουμε.Και με τον τρόπο που επέλεξαν ορισμένοι κληρικοί και λαϊκοί δεν νομίζω ότι πετυχαίνουμε κάτι.

Από την άλλη η κυβέρνηση,αν και αριστερή,χρησιμοποιεί τα καπιταλιστικά κόλπα με μεγάλη ευχέρεια.Η κοινωνία χωρίστηκε με γνώμονα τη σεξουαλικότητα,την προοδευτικότητα,την δέσμευση στις αρχές και στις αξίες και σε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που μας χωρίζει:στους εκμεταλλευτές,που κερδίζουν από την κρίση, και στους εκμεταλλευόμενους που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία.Έτσι στήνονται τα μεγάλα κόλπα λεβέντες μου!


Αυτό που μου αρέσει είναι ότι αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται "έξω αριστερά" αγωνίζονται με τόσο πάθος για τις "αξίες" του νεοφιλελευθερισμού.Ατομικότητα και ξερό ψωμί να 'ούμε!

Και τώρα που η Δεξιά ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης,τι θα ψηφίσει ο πιστός λαός;ΚΚΕ;Χοχοχο.

Κλείνω με κάτι τελευταίο.Όσο λίγοι και κατώτεροι των περιστάσεων φανήκαν διάφοροι εκκλησιαστικοί άλλο τόσο γελοίοι ήταν αυτοί που ντύθηκαν με ράσα και φιλιόνταν έξω από την αρχιεπισκοπή.

Είχα και άλλα να γράψω άλλα τα ξέχασα.Στο επόμενο παραλήρημα!

ΥΓ.Χρήζει προσοχής αυτό που επισημαίνει ο Σιατίστης.Δηλαδή το γεγονός ότι αν εκφράζεις διαφορετική,νηφάλια,άποψη εκτός ρεύματος,σε περιθωριοποιούν και ίσως να το ποινικοποιήσουν κιόλας στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...