Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Το κόκκινο λάβαρο


https://orthodoxia.info/news/%ce%b9%cf%81%ce%b1%ce%bd-%cf%83%ce%b7%ce%ba%cf%8e%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%8c%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%bf-%ce%bb%ce%ac%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf/

Σπύρος Παπαγεωργίου Το κόκκινο λάβαρο που σημαίνει την έναρξη “άγριων μαχών” με την Δύση, ανέβηκε στο τζαμί του Jamkaran στο Ιράν, τον ιερότερο χώρο των Σιιτών Μουσουλμάνων.

Με την κίνηση αυτή το Ιράν κηρύσσει τον πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σολεϊμανί, που έπεσε νεκρός ύστερα από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί οτι κόκκινη σημαία κυματίζει για πρώτη φορά στο τζαμί του Jamkaran και συμβολίζει την έναρξη σκληρού πολέμου.

8 σχόλια:

  1. Πάτερ, εσύ που έχεις εντρυφήσει στα μεσανατολικά, μπορείς να ξεδιαλύνεις το γρίφο: οι σιιτες είναι οκ, οι σουνίτες καθάρματα; ο εκλιπών εξετελέσθη κατόπιν παραγγελίας Ισραήλ, το οποίο θεωρεί τη σιιτική μέγγενη Ιράν Λιβάνου Συρίας ως το νο1 κίνδυνο. Ο εκλιπών, όμως, πολέμησε το αμερικανοκινητο σουνιτικο Isis, το οποίο ουδέποτε πείραξε τρίχα εβραίου. Επίσης, σουνιτικής προελεύσεως είναι και τα αποβράσματα που μας στέλνει καθημερινώς ο σουνίτης Ερντογάν. Διαβάζοντας τις τελευταίες μέρες για τη Χεζμπολλάχ, είδα μαρτυρίες για αρμονική συμβίωση χριστιανων και σιιτων. Η δε Χεζμπολλάχ, καίτοι χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από τους εβραίους, ουδέποτε έχει προβεί σε φρικαλεότητες τύπου Isis. Επίσης, από μαρτυρίες επισκεπτών στο Ιράν, το επίπεδο ζωής και ηθικής αστυνόμευσης απέχει παρασάγγας από το καφριλικι σαουδαραβων και λοιπών συγγενών. Το 'χω πιάσει σωστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ναι και όχι.Δεν είναι οι σιίτες πάντα οκ και δεν είναι οι σουνίτες καθάρματα.Εξαρτάται από το ποιος έχει εξουσία και πλειοψηφία.Ο Ιρανός στρατηγός ήταν στο στόχαστρο των ΗΠΑ ως ο άνθρωπος που και τα σχέδια τους χάλαγε αλλά και είχε βάλει μπρος σε ένα εξαιρετικά φιλόδοξο και επιτυχημένο για τα ιρανικά συμφέροντα σχέδιο,το οποίο και υλοποιούσε άριστα.Οι Ισραηλινοί πιθανότατα να τον φοβόντουσαν αλλά δεν νομίζω πως καίγονταν για τη δολοφονία του.

      Το ΙΚ δεν είναι ακριβώς σουνιτικό.Όποιος σουνίτης δεν ήταν ακρότατα ακραίος ίδια μοίρα με τους υπόλοιπους του επιφύλασσε το ΙΚ.Για να καταλάβεις,το ΙΚ είναι αρκετά πιο ακραίο από την Αλ-Κάιντα και πολύ πιο ακραίο από τους σαλαφιστές.Δεν πρόλαβε να βρει Εβραίους το ΙΚ.Τα εδάφη που κινήθηκε προσέφεραν άλλους στόχους.

      Τα στρατόπεδα,οι συνεργασίες και οι συνυπάρξεις στη Μ.Ανατολή-και φυσικά και στο Λίβανο- μεταβάλλονται πιο γρήγορα και από τη διεύθυνση των ανέμων σε άστατες καιρικές συνθήκες.Υπάρχουν διάφορες φάσεις.Η Χεζμπολάχ αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση εκτός κάθε λογικής,μόνο λόγω των σχέσεων με το Ιράν.

      Οι Ιρανοί είναι πιο πολιτισμένοι από τους Σαουδάραβες και εκεί βρίσκεται η διαφορά.Κατά τ'άλλα στις εκτελέσεις βρίσκονται πολύ κοντά και οι δύο χώρες.

      Διαγραφή
  2. Απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου πάντως εκεί στην ευρύτερη περιοχή όλο πολεμάνε. Γίναμε.. μαθουσάλες κι αυτοί ακόμα μάχονται, τι γίνεται τελικά ακόμα δεν έχω καταλάβει. Τόσα πολλά συμφέροντα και τόσοι πολλοί οι διεκδηκητές αυτών; Το χρήμα, η εξουσία, ο φανατισμός, οι θρησκείες, όλα μαζί σ'αυτά τα μέρη τους τρέλαναν;
    Επίσης το ότι σ'αυτές τις περιοχές της Μέσης Ανατολής έχουν περάσει γίγαντες της Χριστανοσύνης(πέρα από τον Χριστό τον ίδιο) που φωτίζουν όλους μας (ή τέλος πάντων όσους έχουν τέτοιες ανάγκες) ως σήμερα και θα το κάνουν στους αιώνες των αιώνων, είναι επίσης κάτι αξιοπρόσεκτο. Περισσότερο αίμα απο κει δεν ξέρω να έχει χυθεί στον κόσμο.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το αίμα είναι πολύ διαφορετικό παπα Κώστα..ωστόσο ακόμα χύνεται
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα για όλα φταίνε οι εβραίοι που το έχυσαν! (Mel Gibson approves this comment)

      Διαγραφή
    2. ..και ο μακαρίτης ο Στελάρας, τώρα που το ξανασκέφτομαι!

      Διαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...