Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Εθνική συνοχή...

Κινδυνεύει η «κοινωνική συνοχή» επειδή υποβιβάζεται μία ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρία;  - Media

http://www.topontiki.gr/article/364768/kindyneyei-i-koinoniki-synohi-epeidi-ypovivazetai-mia-anonymi-podosfairiki-etairia


28.1.2020 / ΡΕΝAΤΟ ΛΕΚΚΑ


«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.

Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη». 


Με αυτά τα λόγια ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μας ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μετά τις πιέσεις που δέχθηκε τόσο από στελέχη της γαλάζιας παράταξης, όσο και από τον κόσμο παίρνει την πρωτοβουλία να νομοθετήσει υπέρ του ΠΑΟΚ για να απορροφήσει τους «κοινωνικούς κραδασμούς».  

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος ξεσηκώθηκε από την ώρα της είδησης της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης (σα να μην έχει ξανασυμβεί στον τόπο ποτέ ξανά). Ακραίες φωνές από πολιτικούς που εξελέγησαν να εκπροσωπούν τους πάντες και όχι τους φίλους του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ολυμπιακού κ.ο.κ. 

Ο εκλεγμένος από το λαό να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο Θοδωρής Ζαγοράκης, απειλούσε με αποχώρηση από το κόμμα του γιατί «δεν του άρεσε η εισήγηση της ΕΕΑ» και διεγράφη. Και μάλιστα πολύ σωστά.  

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας με παρεμβάσεις τους επιχείρησαν να μετατρέψουν ένα ποδοσφαιρικό ζήτημα που αφορά μία ομάδα, (ιστορική, μεγάλη, σημαντική, δεκτό) σε θέμα όλης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. 

Και σήμερα έρχεται η κυβέρνηση και κάνει λόγο περί «κινδύνου κοινωνικής συνοχής στις κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα». Μιλάμε για μία απόφαση που αφορά ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία και όχι κάποιο σημαντικό κοινωνικό ή εθνικό ζήτημα. Επίσημες τοποθετήσεις περί… διχοτόμησης της Ελλάδας στα δύο. 

Άκουσον! 

Άκουσον! 

Απειλείται η «κοινωνική συνοχή» της χώρας επειδή πέφτει μία ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρία; Από πότε; Ή μήπως στη χώρα δεν έχουμε ξαναδεί ιστορικές και σημαντικές ομάδες να «εξαφανίζονται» από τον ποδοσφαιρικό χάρτη; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...