Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Ο «γλύπτης του βουνού»

Ο 80χρονος Αλμπέρτο Γκουτιέρεζ ζει μόνος του στα βουνά της Νικαράγουας εδώ και πάνω από 40 χρόνια, σκαλίζοντας σε έναν βράχο μήκους 100 μέτρων ένα μοναδικό έργο τέχνης.
Ο Αλμπέρτο Γκουτιέρεζ, γνωστός επίσης ως ο «ερημίτης της Νικαράγουας» ή ο «γλύπτης του βουνού», ζει ολομόναχος εδώ και αρκετές δεκαετίες στο βουνό «Φίνκα Ελ Τζαλακάτε» που βρίσκεται στο φυσικό καταφύγιο Τισέι Εστανζουέλα.

Ο 80χρονος Ντον Αλμπέρτο, έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να λαξεύει με τα ίδια του τα χέρια, γλυπτά και τοιχογραφίες στους βράχους, στο βουνό που ζει για πάνω από 40 χρόνια.
Σκοπός του είναι να μετατρέψει τη βουνοπλαγιά σε ένα είδος μοναδικής φυσικής γκαλερί.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, ξεκίνησε το έργο του το 1977 και, το 2020 θα έχουν περάσει 43 χρόνια χωρίς ξεκούραση, μία περίοδος που δουλεύει καθημερινά.
Με περισσότερα από 3.500 γλυπτά που εκτίθενται στο βουνό, το σπίτι του Ντον Αλμπέρτο έχει γίνει αξιοθέατο τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους τουρίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...