Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Η προσευχή προπορεύεται σε κάθε τι

Αποτέλεσμα εικόνας για the way of a pilgrim


Αλλά το πιο θλιβερό απ' όλα είναι ότι, η μάταιη σοφία του κόσμου αυτού,απαιτεί ,τα θεία πράγματα,να μετρηθούν με ανθρώπινο μέτρο.Πολλοί άνθρωποι σκέπτονται λανθασμένα για την προσευχή,νομίζοντας ότι,οι καλές πράξεις και η καλή διάθεση,μας κάνουν ικανούς, γι'αυτή,μα συμβαίνει εντελώς το αντίθετο,επειδή η προσευχή είναι εκείνη που έχει ως αποτέλεσμα τα καλά έργα και τις αρετές όλες.Αυτοί που σκέπτονται,όπως είπαμε παραπάνω,θεωρούν,λανθασμένα βέβαια,ότι οι καρποί και τα αποτελέσματα είναι τα μέσα για την απόκτησή της.Έτσι όμως υποτιμούν τη δύναμη της προσευχής.

Είναι δε το παραπάνω λάθος αυτό,αντίθετο προς την Αγ. Γραφή,επειδή ο Απόστολος Παύλος γράφει:Παρακαλώ πρώτον πάντων ποιείσθε δεήσεις, προσευχάς, εντεύξεις,ευχαριστίας.Αυτό λοιπόν που ο Παύλος είπε είναι ότι, η προσευχή προπορεύεται σε κάθε τι.Παρακαλώ πρώτον πάντων...Ο χριστιανός είναι υποχρεωμένος να κάνει πολλές ενάρετες πράξεις, αλλά πρώτα απ' όλα οφείλει να προσεύχεται,επειδή χωρίς προσευχή καμία άλλη καλή πράξη δεν είναι τελεία.

Οι Περιπέτειες ενός Προσκυνητού,Ανωνύμου/μτφ. Κορίνθου Παντελεήμονος Καρανικόλα,εκδ. Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...