Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Θέμα ανθρώπου



Δεν υπάρχει κάποια ειδική πολεμική τέχνη που θα σε σώσει σε μια δύσκολη στιγμή.Έχει να κάνει με το πως σε προπονούν,πως προπονείσαι και με τη διάθεσή σου.Ξέρω ανθρώπους που έχουν χρόνια που ασκούνται και δεν μπορούν να σηκώσουν ούτε το χέρι τους.Ξέρω και άλλους που αν πέσεις στα χέρια τους,θα έχεις μάλλον πρόβλημα.Ξέρω και άλλους που ενώ είναι εξαιρετικοί στην τέχνη τους ,δεν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν ούτε μία τεχνική σε κάποιον.Τώρα το τι διαφημίζει η κάθε τέχνη είναι θέμα μάρκετινγκ.Απλά.

4 σχόλια:

  1. Αυτο που γραφεις μου θυμιζει κατι που μου ελεγε ο Νασιουλας παλαιοτερα! Δεν υπαρχει αποτελεσματικη τεχνη αλλα αποτελεσματικος ανθρωπος! Αποτελει αντιληψη των ανθρωπων του δυτικου κοσμου και ειδικα εδω στην Ελλαδα οτι μια τεχνη ειναι αποτελεσματικοτερη απο μια αλλη! Αλλος λεει οτι το κραβ μανγκα ειναι καλυτερο απο το καρατε αλλος λεει οτι το Κουνγκ φου ειναι καλυτερο απο το κραβ μανγκα και ουτω καθε εξης ενω ουσιαστικα δεν ισχυουν ολα αυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα προπονείσαι σκληρά θα βοηθηθείς.Αλλιώς κλάφ'τα.

      Διαγραφή
    2. Η προπονηση ειναι πολυ βασικο κομματι! Αναρωτιεμαι εαν ο βαθμος της σκληροτητας στην προπονηση φερνει το επιθυμητο αποτελεσμα η η αλογιστη εξασκηση προκαλει φθορες σε ψυχοσωματικο επιπεδο! Εμπλεκεται και ο παραγοντας της εξατομικευσης και της αντικειμενικοτητας! Θυμαμαι παλια οταν εκανα Σοτοκαν ενας απο τους ασκουμενους κουραζοταν καπως γρηγορα λογω ηλικιας! Ο συγκεκριμενος μου ελεγε οτι οταν εκανε εξασκηση στο Αικιντο δεν αισθανοταν την ιδια κοπωση γιατι η ενταση της εξασκησης ηταν λιγοτερη! Ισως παιζει και ρολο ποιος σε προπονει!

      Διαγραφή
    3. Συγνωμη! Ηθελα να γραψω ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ και εγραψα κατα λαθος ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ

      Διαγραφή

Γρηγορείτε

  Να είστε σε επιφυλακή, μας λέει ο Χριστός στην παραβολή των δέκα παρθένων, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου. Να έχετε έτ...