Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Παραλογισμός 6



Ο Χριστός μόνο με την υποκρισία ήταν αυστηρός απ'όλες τις αμαρτίες.Η Εκκλησία σχεδόν την επιβραβεύει στην πράξη.Αφού δείχνει να ενδιαφέρεται κυρίως για το φαίνεσθαι της κάθε υπόθεσης.

3 σχόλια:

  1. Εφόσον, λοιπόν, ο Χριστός ήταν εναντίον της υποκρισίας, άρα όσοι κληρικοί είναι αποκλειστικά υπέρ του φαίνεσθαι, αυτοί δεν έχουν σχέση με το Χριστό. Σωστά ? Αν και εφόσον το παραδέχεσαι, αυτό σημαίνει ότι από δω κι εμπρός θα σταματήσεις να προβάλλεις όσους κληρικούς είναι αποκλειστικά υπέρ του φαίνεσθαι (όπως φερ' ειπείν ο Αλβανίας) ?

    Γιατί το θέμα δεν είναι το αν εσύ θα τους προβάλλεις. Το θέμα είναι ότι αυτός που τα θυσιάζει όλα στο βωμό του φαίνεσθαι, η συνολική του διδασκαλία - θεολογία- σκέψη δεν ΜΠΟΡΕΊ να έχει σχέση με το Χριστό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αλβανίας υπέρ του φαίνεσθαι;Ό,τι πείτε...

      Διαγραφή
    2. Η σχέση με τον Χριστό είναι προσωπική του καθένα μας φίλε labitochromis. Αυτός είναι και η κεφαλή της Εκκλησίας. Και μην ξεχνάς ότι αυτός που κρίνει αντί του Χριστού λέγεται αντι-Χριστος!
      Θυμίσου κι αυτό:

      "Ιούδα 1-9 : ὁ δὲ Μιχαὴλ ὁ ἀρχάγγελος, ὅτε τῷ διαβόλῳ διακρινόμενος διελέγετο περὶ τοῦ Μωϋσέως σώματος, οὐκ ἐτόλμησε κρίσιν ἐπενεγκεῖν βλασφημίας, ἀλλ᾿ εἶπεν· ἐπιτιμήσαι σοι Κύριος."

      Π

      Διαγραφή

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...