Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Γελοιότητα



Δε χρειάζεται να ψάχνουμε στα καθημερινά παιχνίδια-ριάλιτι για να βρούμε και να αναδείξουμε τη γελοιότητα.Υπάρχει άφθονη στην ελληνική βουλή.Εμείς τη βάλαμε εκεί με αυτούς που επιλέξαμε.Με δήθεν τεχνοκράτες,επαναστάτες,λεβέντες,πρωτοποριακούς και λοιπές ομάδες και υποομάδες.Και όποιος κουτοπόνηρα σκέφτεται "α,μα εγώ δεν πήγα να ψηφίσω αυτούς τους γελοίους" να ξέρει πως είναι διπλά υπεύθυνος.Με την αποχή του ενίσχυσε και τους γελοίους που ψήφισαν και τους γελοίους που ψηφίστηκαν.Και ν αθυμάστε,η γελοιότητα γράφεται συχνά με ένα "ν".

4 σχόλια:

  1. Όλοι χωρίς εξαίρεση είμαστε συνυπευθυνοι για ότι γίνεται σε μια κοινότητα, είτε μικρή είτε μεγάλη, στο φινάλε οι κύριοι και κυρίες της βουλής είναι ο καθρέπτης μας. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό δεν βλέπει τίποτα, ας βγάλει το γράσσο απο τα μάτια όπως λέγαμε στο στρατό.
    Γι αυτό η λεγόμενη κρίση επι της ουσίας δεν είναι στο οικονομικό, αυτό ειναι ένα απο τα αποτελέσματα, αλλού είναι η πηγή του κακού, ή κάνω λάθος.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ.Αλλά τα ιδεοληπτικά γυαλιά δεν αφήνουν να γίνει ορατό το πρόβλημα.Οι μεν βλέπουν μόνο τους γραφικούς των δε,οι οποίοι κερδίζουν την υποστήριξη των δικών τους και αντίστροφα.Έχουμε ένα σύστημα που ευνοεί τα νούμερα.Ίσως γιατί είμαστε κι εμείς

      Διαγραφή
  2. Αναμφίβολα μας πιάνει και μας για τα καλά η μπάλα εκ των πραγμάτων. Είναι εκείνο το "ποτάμι" που λέω καμιά φορά που για να πας κόντρα στην ροή πρέπει να είσαι έτοιμος να θυσιάσεις τα πάντα. Και εύκολες λύσεις-όχθες δεν υπάρχουν να πηδήξεις. Αλλά μήπως ήταν ποτέ και διαφορετικά; Έχω την αίσθηση πως δεν ήταν.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...