Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Αφίσες



Δεν κατάλαβα τη φασαρία με την αφίσα "Αφήστε με να ζήσω".Μια καμπάνια που πληρώθηκε και εγκρίθηκε και που δεν προσέβαλε κανέναν.Μια συνηθισμένη καμπάνια ώστε να σε βάλει να σκεφτείς μια άλλη εναλλακτική.Ούτε αλλαγή νόμου ζητούσε ούτε επιθετική ήταν.Και δεν καταλαβαίνω γιατί υποχώρησε τόσο εύκολα στις πιέσεις ο υπουργός.Διαπιστευτήρια προοδευτικότητας;Μπορείς δηλαδή να μιλάς όσο θες υπέρ της άμβλωσης αλλά δεν μπορείς να πεις πως υπάρχει κι άλλος δρόμος;Δημοκρατικότατο κι αυτό.Τελικά δεν τα είδαμε όλα με τον ΣΥΡΙΖΑ

12 σχόλια:

  1. Είναι περίεργο όντως διότι αν θέλανε για οποιοδήποτε λόγο να κόψουν την καμπάνια την συγκεκριμένη θα μπορούσαν να μην την δεχτούν απο πριν, απο ότι διάβασα πλήρωσαν γι αυτην την διαφήμιση κι έτσι μετά μπήκαν οι αφίσες όπως γίνεται συνήθως. Ας την λογόκριναν πριν αν δεν τους καθότανε δεν κατάλαβα την κίνηση. Μετά κι αφου τις ανάρτησαν κάποιοι "προοδευτικοί" διαμαρτυρήθηκαν λέει και μπήκε στην μέση ο τιτανοτεράστιος υπουργός, γόνος κι αυτός της δυναστείας, κι έδωσε την λύση το τσακάλι. Ποιος ξέρει τι παιχνίδια παίζονται και μεις αγρόν ηγοράζαμε όπως πάντα στο χωριό αυτό. Η νδ σε πολλα σημεία ακολουθεί το ίδιο έργο με το συριζέικο, δεν είναι τυχαίο άλλως τε ότι πολλά στελέχη του προέρχονται απο το κόκκινο στρατόπεδο με παρόμοιες ιδέες κι οράματα καθόλου διαφορετικά. Το .."κοσνεπτ" ως γνωστόν είναι να πιάσουν όσα "ψάρια" μπορούν, δεξιά κι αριστερά, γι αυτό και μιλάνε όλοι για το λεγόμενο κέντρο, κεντρο-αριστερά, κεντρο-δεξιά κλπ. Πελάααααατες μου που έλεγε κι ο μεγάλος Βέγγος. Παπα Κώστα μου έτσι κι αλλιώς άλλος κάνει κουμάντο, απλώς οι εταιρίες-κόμματα εκτελούν αυτη είναι η ουσία. Όσο για την δημοκρατία άστο, κατάντησε ανέκδοτο.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι "προοδευτικοί" στην πολιτική είναι σαν τους "υπερορθόδοξους" στην Εκκλησία.Σηκώνουν μεγάλο κουρνιαχτό και τους υπολογίζουν.

      Διαγραφή
    2. Να έβλεπα παπά μια αφίσα γι αυτό:
      https://www.diaforetiko.gr/to-kentro-vrefon-xemenei-apo-agkalies-gia-ta-66-paidia-toy/

      Κ να ξέρεις, το ότι έβγαλα σπυράκια με την αφίσα, δε σημαίνει πως είμαι κ με την πλευρά του κουρνιαχτού!
      Πιστεύεις στα σοβαρά πως η κοπέλα θα δει την αφίσα κ θα πει, τι κάνω θεέ μου!!;

      Διαγραφή
    3. Αυτό δε θέλει αφίσα.Άμεσες κινήσεις θέλει.Και δεν είναι και τόσο δύσκολο.

      Μην υποτιμάς τη χοντροκομμένη διαφήμιση-καμπάνια-προπαγάνδα.
      Πιστεύω ότι ο αντίκτυπος ίσως τώρα με όλη τη φασαρία να είναι μεγαλύτερος.Έτσι κι αλλιώς μικρό θα είναι το αποτέλεσμα αλλά καλύτερο του μηδενός.Για να αλλάξει ουσιαστικά η κατάσταση(αν αλλάζει) χρειάζεται εκ θεμελίων δουλειά.Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.Όταν βομβαρδιζόμαστε με καμπάνιες,άρθρα,εκπομπές και σειρές της λογικής "ριχ'το δεν είναι τίποτα,είναι δικαίωμά ΣΟΥ" είναι απίστευτα αισχρό να μην αφήνεις να υπάρξει ο οποιοσδήποτε αντίλογος.

      Διαγραφή
  2. Ήταν αντιεπιστημονικα όσα λέγονταν!
    Γι αυτό κ κατέβηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε έπρεπε να κατέβουν όλες οι αφίσες.Κομματικές ειδικά.Και πολύ αμφιβάλλω για την αντιεπιστημονικότητα.Ιστοσελίδα που το υποστήριξε αυτό(Ελληνικά Hoaxes) χρησιμοποίησε άλλη αφίσα.

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορεί όποιος πληρώνει να βάζει ό τι αφίσα του κατεβαίνει!
      Το θέμα δεν είναι απλό κ δεν αντιμετωπίζεται με εκφοβιστικες αφίσες που χρηματοδοτούνται!
      Τα hoaxes δεν τα σέβομαι, δεν τα παρακολουθώ τους επιστήμονες Ναι!

      Διαγραφή
    3. Εγώ ούτε τους επιστήμονες σέβομαι.Ταυτίζονται περίεργα με ό,τι θέλει να περάσει το εκάστοτε κατεστημένο.Οι χρηματοδοτήσεις βλέπεις...
      Το επιχείρημα τις αντιεπιστημονικότητας πάντως τα hoaxes το επικαλέστηκαν

      Διαγραφή
    4. Εκφοβιστική αφίσα...! Κάτι δεν πάει καλά, κάτι δεν πάει καλά...!
      Τσίτσοοο το λιμάνι φεύγειιιιι.....!
      Π

      Διαγραφή
  3. Είναι θλιβερό τραγικό και γελοίο τουλάχιστον να επικαλούνται κάποιοι ακόμα και την επιστήμη (όλοι εγιναν επιστήμονες ξαφνικα επι του θέματος) επειδή πρέπει να πουν κάτι για υπερασπιστούν την απύθμενη ηλιθιότητα και που τυγχάνει να κάνει σημαία στο όνομα της "προόδου" το κάθε είδους κομματίδιο-εταιρία που υπηρετούν ή εξ-υπηρετούν, ακόμα κι αν πρόκειται για το ιερό και ύψιστο δώρο του θεού, αυτό της ζωής!
    Δεν πτοούνται με τίποτα, ούτε κι αν το δημογραφικό είναι στα κόκκινα χρόνια τώρα και συνεχίζει την καθοδική πορεία (συν του ότι ο σώζων εαυτώ σωθήτω απο την χώρα όσοι μπορούν τα τελευταία χρόνια σταθερά )και σε λίγο καιρό (με τον εποικισμό-εισβολή που μας φόρτωσαν οι έξω και αποδέχτηκαν οι έσω "πρροδευτικοί" που ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για τον συνάνθρωπο) θα έχουμε μείνει τρεις κι ο κούκος οι ιθαγενείς. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το τομάρι τους. Αλλά εκτός των παραπάνω, δεν σέβονται αυτη την ίδια τη ζωή ή έστω για τους τύπους το δικαίωμα της επιλογής σ'αυτην!
    Κι όλα αυτά στο όνομα της "προοδου", του "δικαιώματος" και της δΕΙμοκρατίας τους!..Χωρίς θεό όλα επιτρέπονται έλεγε ο Αγιος!
    Κάντε κανέναν αγιασμό ρε παιδιά γι αυτούς τους ανθρώπους, διάβασε καμια ευχή παπα Κώστα, ας κάνουμε όλοι προσευχές νύχτα μέρα υπερ αυτων των δύστυχων μπας και ο φιλευσπλαχνος θεός μας λυπηθεί όλους ειλικρινά! Δεν μας σωζει τίποτα εδώ κάτω πια.
    Όσο για τον τραγικό πονηρούλη τύπο των hoaxes που ανέφερες άστο, όπως λέει η παροιμία θέλει η ..αποτέτοια να κρυφτεί κ η χαρά δεν την αφήνει. Ήμαρτον δηλαδή, έλεος!
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα έχουν πάθει και άλλοι: μόλις πεις κάτι που αγγίζει το σημείο εκείνο ακριβώς όπου είναι ΘΑΜΜΕΝΗ ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, αμέσως χαρακτηρίζεσαι "επιθετικός", γιατί ο δράστης ανησυχεί μην σηκωθεί η θαμμένη και ξαναρχίσει τη δουλειά της !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η οποία πάντα σηκώνεται.Αλλά τις περισσότερες φορές πολύ αργά

      Διαγραφή

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...