Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Μετάνοια





Αδυνατούν πολλοί άνθρωποι να συλλάβουν την έννοια της μετάνοιας.Θεωρούν πως είναι ένα "εύκολο και βολικό κόλπο" για τους θρησκευόμενους.Δεν έχουν φυσικά ιδέα για το βασικό στοιχείο της μετάνοιας που είναι η συντριβή.Αυτή που γκρεμίζει έναν εσωτερικό κόσμο για να χτίσει ένα καινούριο.Μια μερική ας πούμε Αποκάλυψη που συντελείται εσωτερικά.Χωρίς να ξέρουν για τι μιλάνε,γράφουν εξυπνακίστικα και ρηχά σχόλια.Λογικό,αφού σε τέτοια μυαλά απευθύνονται.Νομίζω πως ο Διάβολος πρέπει να εργάστηκε πολύ σκληρά ώστε να πετύχει τη ρηχότητα των ανθρώπων.Ειδικά αυτών που θεωρούν εαυτούς απ'ο "ψαγμένους" ως "διανοούμενους".

4 σχόλια:

  1. Το μυαλό μπορεί να μας λύνει πολλά πρακτικά ζητήματα στην ζωή μας όμως μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός μας! Εδώ κολλάει το οι τυφλοί οδηγούν άλλους τυφλούς, έστω κι αν είναι "ευσεβείς" τυφλοί. Απο τα γερά όπλα του διαβόλου σωστά το λες.
    Ο Άντον Λαβέι ( πρωτεργάτης του σατανισμού μαζί με τον Α.Κραουλι) που πρώτος αν δεν απατώμαι ίδρυσε την εκκλησία του σατανά στην αμερική το 1966, υποστήριζε εκτός των άλλων πως ο μόνος λυτρωτής είναι το μυαλό του ανθρώπου, η διάνοια.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για κάποιο λόγο το "αβαταρ" σου καλυπτει το αριστερο μερος του κειμενου που γραφεις σαν σχόλιο τελευταια. Το δοκιμασα και με αλλον browser αλλα το ιδιο. Έγραψες "το θέλημα..." αλλά εγώ βλέπω μόνο το "έλημα" και λόγω που ανέφερα αυτον τον τύπο τον Λαβέι μου ήρθε η λέξη "βδέλυγμα" παρόλο που γράφετε αλλιώς, συνειρμικά δηλαδή. Όχι άδικα γιατί αυτη η λέξη μου έρχεται στην αναφορά αυτου του τύπου, βδέλυγμα! Βγαίνει και στιχος, "Βδέλυγμα το Θέλημα", καλό για σκληρό ήχο :-)
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω γιατί έγινε.Το διέγραψα και ησύχασα.Το θέλημα έγραψα.Η φιλοσοφία της "εκκλησίας του Σατανά".Καλός ο στίχος!

      Διαγραφή

Γρηγορείτε

  Να είστε σε επιφυλακή, μας λέει ο Χριστός στην παραβολή των δέκα παρθένων, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου. Να έχετε έτ...