Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Πέντε χρόνια Ειρηνικού Αγώνα του αλύγιστου Bapu Surat Singh Khalsa


https://www.sikh24.com/2020/01/17/5-years-of-peaceful-struggle-no-degree-of-physical-or-mental-torture-could-break-bapu-surat-singh-khalsa/#.XiHipsgzbIU

Ήταν 16 Ιανουαρίου 2015, όταν ο Bapu Surat Singh Khalsa  ξεκίνησε έναν ειρηνικό αγώνα(απεργία πείνας) για την απελευθέρωση Σιχ πολιτικών κρατουμένων  . Ήταν 83 ετών όταν ξεκίνησε αυτόν τον αγώνα το 2015, αλλά τώρα έχει γίνει 88 και εξακολουθεί να παραμένει σταθερός στην απόφασή του ακόμα και μετά από 5 χρόνια.

Ο αγώνας του είχε γνωρίσει μια άνευ προηγουμένου μαζική στήριξη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 που τελικά προκάλεσε την απελευθέρωση των κρατουμένων  Sikh Καθ. Devender Pal Singh Bhullar και Bhai Gurdeep Singh Khera με αναστολή.


Τον Αύγουστο του 2015, ο ινδικός μηχανισμός χτύπησε με σφοδρότητα τον αγώνα του ενορχηστρώνοντας τη δολοφονία του γαμπρού του Satwinder Singh Bhola στην Αμερική.

Αρχείο Φωτογραφίας: S. Satwinder Singh Bhola (Σικάγο)

Από τότε, η μαζική υποστήριξη στον αγώνα του Bapu Surat Singh Khalsa μειώθηκε δραματικά και οι ηγέτες των προεξεχόντων κομμάτων των Sikh, όπως το SAD (Amritsar), το Dal Khalsa απέφυγαν επίσης να προωθήσουν αυτόν τον αγώνα εξαιτίας των κεκτημένων τους.

Κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε χρόνων, επιχειρήθηκε επίσης η απόπειρα υφαρπαγής του αγώνα του Bapu Surat Singh Khalsa μέσω μιας ανάμειξης που υποστηρίχθηκε από το Κογκρέσο το 2018, αλλά όλα αυτά αποκαλύφθηκαν με την πάροδο του χρόνου και η κοινότητα των Sikh βρήκε ξανά τον ογδοντάχρονο στρατηγό της αμετακίνητο στη στη στάση του.

Ο Bapu Surat Singh Khalsa έχει αντέξει τα φυσικά και πνευματικά βασανιστήρια τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά είναι ανένδοτος στη στάση του να αναλάβει αυτόν τον αγώνα μέχρι το λογικό αποτέλεσμα με την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων Sikh που έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεωτικές ποινές φυλάκισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γρηγορείτε

  Να είστε σε επιφυλακή, μας λέει ο Χριστός στην παραβολή των δέκα παρθένων, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου. Να έχετε έτ...