Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Σιγά τ' αυγά


Αποτέλεσμα εικόνας για circus ringmaster

Δεν έχω πρόβλημα με τους παπάδες που πετάνε τα ράσα.Δεν τους θεωρώ ούτε μιάσματα ούτε χωρίς σωτηρία αμαρτωλούς.Ίσα ίσα,νομίζω πως κάποιοι από αυτούς,είναι εξαιρετικά τίμιοι.Ακολούθησαν ένα δρόμο,είδαν πως για τον Α ή τον Β λόγο δεν έπρεπε να τον ακολουθήσουν και έφυγαν.Δεν το κρύβω πως κι εγώ το έχω σκεφτεί κάμποσες φορές.

Αλλά,πάντα υπάρχει ένα αλλά,δεν βλέπω το λόγο την όποια απόφασή τους να την μετατρέπουν σε δημόσιο θέαμα.Και δωσ'του κάτι δραματικά κείμενα,μέσα στην υπερβολή και την ματαιοδοξία.Βοηθάει και το διαδίκτυο σ'αυτό.Καταλαβαίνω πως κάποιοι νομίζουν που κάνουν μια φοβερή επανάσταση και πως θα πλήξουν την "οργανωμένη θρησκεία και την Εκκλησία",που τόσο τους απογοήτευσε, με τα ατράνταχτα επιχειρήματά τους.Ούτε το ένα ισχύει ούτε το άλλο.Προσωπικές αποφάσεις είναι με αντίκτυπο μόνο στους ίδιους και άντε σε πέντε-έξι ανθρώπους ακόμα.Κι αν.

Πολλή φασαρία για το τίποτα ρε παιδί μου,Πάντα νομίζουμε πως είμαστε κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που πραγματικά είμαστε.

Η αφορμή για το κείμενο : https://www.iefimerida.gr/ellada/papas-iason-tatoyaz-petaxe-ta-rasa-exigei-giati

3 σχόλια:

  1. "Τι είναι για σένα σημαντικότερο αλήθεια; Να πορεύεσαι με άξονα την δική σου προσωπική αλήθεια, ή με κάποια αλήθεια που σου επιβλήθηκε; "
    "..που σου επιβλήθηκε;"! αυτό είναι σημαντικό σημείο της εξομολογήσεως του στην αρχή του βίντεο που δείχνει πολλά για τον ίδιο και την ιστορία του.
    Καθώς επίσης και ότι μιλά ανοιχτά για τις σεξουαλικές του επιλογές που απο ότι κατάλαβα θεωρούσε ότι κακώς δεν γίνονται αποδεκτές απο την πίστη. Οότε στα τάρταρα και η χριστιανική πίστη μαζί με όλες της γης.
    Συγνώμη αλλά τίποτα δεν μου κάθεται σωστά σε αυτό που είδα, κυρίως όμως η δημοσιοποίηση ενός καθαρά προσωπικού και σημαντικού θέματος. Εκδίκηση; Προστασία υποτίθεται των υπολοίπων; έκρηξη μετά απο υπερ-καταπίεση; Ίσως όλα μαζί.
    Π





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοπροβολή και αυτοδικαίωση.Τέλος πάντων,το πρόβλημα δεν είναι τόσο του ίδιου όσο αυτού που του έδωσε συμμαρτυρία και αυτού που τον χειροτόνησε.Δεν ψάχνουν υγιείς ανθρώπους.

      Διαγραφή
  2. Ποζεριές..
    Δεν έχει βγάλει τυχαία ο πάνσοφος λαός μας την έκφραση "λήστεψε εκκλησία", που εν ευρεία εννοία δηλοί την άκοπη και ατιμώρητη προσβολή κάποιου που δεν μπορεί να σου απαντήσει.
    Το να αφίστασαι από την συντήρηση και να την κράζεις κάνοντας και καλά πόλεμο εκ των έσω είναι το ευκολότερο πράγμα και πολλοί παπάδες ελαφράς κατηγορίας κάνουν καρριέρα τηλεστάρ παίζοντάς το ανατρεπτικοί και ρηξικέλευθοι. Θυμίζουν τους παρομοίου επιπολαιότητος καθηγητές, οι οποίοι πιστεύουν ότι με το να καλοπιάνουν τα κάθε λογής κωλόπαιδα, στο τέλος θα τη βγάλουν καθαρή και θα επιπλεύσουν μαζί τους. Αμ δε, πρώτοι θα βουλιάξουν.
    Βέβαια, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις, πάτερ, το πρόβλημα υπάρχει σε κείνους που τον επέλεξαν αποδεικνύοντας, για μια ακόμη φορά, πως η βασική αιτία της κακοδαιμονίας μας είναι η έλλειψη τήρησης κανόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γρηγορείτε

  Να είστε σε επιφυλακή, μας λέει ο Χριστός στην παραβολή των δέκα παρθένων, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου. Να έχετε έτ...