Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Παραλογισμός 2



Ποτέ πριν δεν ήταν τόσο εύκολο να επικοινωνείς με ανθρώπους οπουδήποτε στον πλανήτη.Και ποτέ η επικοινωνία δεν είχε βρεθεί σε τέτοιο μαρασμό.

7 σχόλια:

  1. Η έκθεση όταν έδινα πανελλήνιες ήταν:
    Ποτέ οι στέγες των ανθρώπων δεν ήταν τόσο κοντά, όσο σήμερα και ποτέ οι ψυχές τους τόσο μακριά. ...
    Κάπως έτσι, διαχρονική η σκέψη σου αλλά μήπως κ εξαιτίας της διαχρονικότητάς της κ άκυρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγκυρη ή άκυρη,μια σκέψη είναι.Όπως έρχεται έτσι και χάνεται.Βλέπω πάντως να αυξάνεται ολοένα η μοναξιά και η μοναχικότητα.Η τελευταία στην πιο άσχημη μορφή της.Σε αυτή της αποστροφής των άλλων.Μακάρι να τα βλέπω λάθος ή να βλέπω μόνο ένα κομμάτι του συνόλου.

      Διαγραφή
  2. Μα η επικοινωνία δεν βασίζεται στο μέσον μόνο αλλά κυρίως σε μας τους ίδιους παπα Κώστα. Όμως παρόλη την μεγάλη θλίψη μου για την κατάσταση αυτή χαίρομαι γιατί έτσι όλες σχέσεις με αυτον τον τρόπο αξιολογούνται αφού όλα έρχονται στο φως. Αυτό είναι το μόνο που με ανακουφίζει όσο κι αν με πληγώνει βαθιά η αυτή η κατάσταση. Γιατί εκεί είναι η ρίζα, αν δεν μπορεί κάποιος να έχει ειρήνη με τον εαυτο του αναρωτιέμαι με τι τρόπο θα έχει και με τους άλλους.
    Σήμερα πατάς ένα κουμπί και ρωτάς τον άλλον που είναι στο απέναντι άκρο της γης, είσαι καλά αδερφέ; Χρειάζεσαι κάτι; Μέχρι και ένα ποτό μπορείς να μοιραστείς βλέποντας τον κιολας και κουβεντιάζοντας ώρες. Αλλά μπορεί και δυο άνθρωποι που γνωρίζονται να μένουν στο ίδιο κτήριο και να μιλάνε κάθε 2, 3, 4 μήνες και αν. Το έχω δει ούκ ολίγες φορές.
    Είναι μέσα μας όλα τα προβλήματα, η ευκολία είναι να τα πλασάρουμε στους άλλους, αυτά όμως δεν πάνε, μένουν εκεί και μάλιστα διογκώνονται σιγά σιγά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,δεν φταίει το μέσον.Αλλά είναι εντυπωσιακό πως η κρίση στην μεταξύ των ανθρώπων επικοινωνία συνέπεσε με την τρομερή εξέλιξη των μέσων.Η χρονική στιγμή είναι αξιοπρόσεκτη

      Διαγραφή
    2. Ίσως αυτή η εξέλιξη να βοήθησε ώστε να φανεί ξεκάθαρα το πρόβλημα το οποίο υπήρχε σε κάποιο βαθμό και πριν, μπορεί όχι στην διάσταση που υπάρχει τώρα βέβαια. Το ένα φέρνει το άλλο όμως, η εξέλιξη των μέσων δεν προυποθέτει και εξέλιξη των ανθώπων σε εσωτερικό επίπεδο πάντα, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Είμαστε τόσο ευάλωτοι εμείς οι άνθρωποι άλλωστε. Μπορεί να παλευεις χρόνια να φτάσεις κάπου (πνευματικά λέω)και σε μια στιγμή, ένα μικρό λάθος, μια αφηρημάδα, απροσεξία να βρεθείς πάλι εκεί που ήσουν στην αρχή.
      Π

      Διαγραφή
    3. Τα μεσα μεταφορας και ενημερωσης βελτιωσαν την ταχυτητα επικοινωνιας των ανθρωπων αλλα οχι και τις σχεσεις τους! Οι καρδιες των ανθρωπων μικρυναν και απομακρυνθηκε νοερα ο ενας απο τον αλλο επειδη με την αυξηση του αριθμου των προβληματων κυριως σε ψυχολογικο επιπεδο ο ενας δε μπορει να νιωσει το πονο του αλλου γιατι θεωρει ο καθενας οτι το δικο του το προβλημα ειναι το χειροτερο! Λεει η παροιμια πας να πεις το πονο σου και ακους τα χειροτερα! Το χειροτερο ομως ολων ειναι οτι πεταξαμε απο τις καρδιες μας εκεινον που μπορει να μας στηριξει και να μας φερει πιο κοντα τον εναν απεναντι στον αλλο δηλαδη ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

      Διαγραφή

Γρηγορείτε

  Να είστε σε επιφυλακή, μας λέει ο Χριστός στην παραβολή των δέκα παρθένων, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου. Να έχετε έτ...