Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Ξεχωριστή εθνικότητα οι Σιχ στην απογραφή των ΗΠΑ


https://www.sikh24.com/2020/01/15/sikhs-to-be-counted-as-a-separate-ethnic-group-in-usas-2020-census/#.Xh89w8gzbIU

SAN DIEGO, Καλιφόρνια - Στην απογραφή του 2020 που θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι Sikh θα θεωρηθούν ξεχωριστή εθνική ομάδα. Ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Απογραφής των ΗΠΑ, Ron Jarmin, δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται ένας ξεχωριστός κώδικας για να διασφαλιστεί η ακριβής καταμέτρηση των Sikh στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναγνωρίζοντας μια ξεχωριστή ταυτότητα.



Ο πρόεδρος της κοινωνίας των Σιχ του Σαν Ντιέγκο, Baljeet Singh, δήλωσε ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα των προσπαθειών που έκανε η κοινότητα των Σιχ στο παρελθόν. 

Περιγράφοντας την κίνηση ως ορόσημο, οι Ηνωμένοι Σιχ ανέφεραν ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η μειονοτική ομάδα θα υπολογίζεται και θα κωδικοποιείται στην δεκαετή αμερικανική απογραφή.

Μια αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Σιχ είχε αρκετές συναντήσεις με την αμερικανική υπηρεσία απογραφής στο πρόσφατο παρελθόν με την τελευταία να πραγματοποιείται στο Σαν Ντιέγκο στις 6 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση, περίπου ένα εκατομμύριο Sikh ζουν σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γρηγορείτε

  Να είστε σε επιφυλακή, μας λέει ο Χριστός στην παραβολή των δέκα παρθένων, γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου. Να έχετε έτ...