Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Αιδεσιμότατος Robert Wilkins: Από τα Blues στη θεραπευτική διακονία



Ο Αιδεσιμότατος Robert Wilkins γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1896 στο Hernando του Μισισιπή και είχε καταγωγή και από τους  Ινδιάνους Cherokee. Όταν ήταν στην εφηβεία του, μετακόμισε με τη μητέρα του στο Μέμφις και από τη δεκαετία του 1920 ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες μπλουζ που έπαιζαν στην οδό Beale. Το 1928, όταν ήταν 32 χρονών, ο Wilkins ηχογράφησε τέσσερα τραγούδια για τη δισκογραφική  Victor και ένα χρόνο αργότερα η Vocalion επισκέφθηκε το Μέμφις και ηχογράφησε οκτώ πλευρές για τη συγκεκριμένη δισκογραφική.
Το πιο διάσημο τραγούδι που ηχογράφησε ήταν το «That's No Way To Get Along», το οποίο αργότερα διασκευάστηκε από τους Rolling Stones ως «Prodigal Son». Έκανε τις τελευταίες του ηχογραφήσεις της περιόδου αυτής το 1935, όταν ηχογράφησε πέντε τίτλους. Την εποχή εκείνη η γυναίκα του ήταν πολύ σοβαρά άρρωστη και ο Wilkins, ο οποίος ήταν ήδη απογοητευμένος από τη συχνή βία στα μπλουζ πάρτυ, πρόσφερε τη ζωή του στον Θεό σε αντάλλαγμα για εκείνη της συζύγου του. Η σύζυγός του επέζησε και ο Wilkins διατήρησε την υπόσχεσή του και προσχώρησε στην Εκκλησία του Θεού εν Χριστώ (Church of God in Christ) και χειροτονήθηκε πάστορας, ειδικευμένος στην θεραπεία και τα θεραπευτικά βότανα. Ο Wilkins δεν σταμάτησε ποτέ να παίζει, αλλά στράφηκε σε τραγούδια gospel, διατηρώντας τις συνθέσεις με τη κιθάρα αλλά αλλάζοντας τους στίχους. Ανακαλύφθηκε ξανά στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και πείστηκε να καταγράψει ένα λεύκωμα θρησκευτικού υλικού. Πέθανε στο Μέμφις το 1987 στην ηλικία των 91 ετών. διατηρώντας τις παλιές ρυθμίσεις κιθάρας αλλά αλλάζοντας τους στίχους. Ανακαλύφθηκε ξανά στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και πείστηκε να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ θρησκευτικού υλικού. Πέθανε στο Μέμφις το 1987 στην ηλικία των 91 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδυναμία αντίληψης

  Δεν μπορώ να καταλάβω πως λειτουργεί το μυαλό κάποιου που σκοτώνει τη σύζυγό του(φίλη του, αρραβωνιαστικιά του κλπ κλπ) επειδή τον παράτησ...