Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Γερός καυγάς μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων στο Uman της Ουκρανίας

Illustrative: Hasidic pilgrims praying near the burial site of Rebbe Nahman of Bratslav in Uman, Ukraine, September 14, 2015. (Brendan Hoffman/Getty Images via JTA)
https://www.timesofisrael.com/four-jews-injured-in-brawl-with-locals-in-uman-ukraine/

JTA - Τέσσερις Εβραίοι τραυματίστηκαν ελαφρά στην ουκρανική πόλη του Uman σε μια βίαιη διένεξη με μια ομάδα μη Εβραίων ντόπιων.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή το βράδυ, σύμφωνα με δημοσίευμα το JewishNews.com.ua την Κυριακή.


Η βία ξέσπασε μεταξύ των τεσσάρων Εβραίων και περίπου 30 ανδρών, μερικοί από τους οποίους κρατούσαν λοστούς, ανέφερε το ρεπορτάζ. Το περιστατικό ξεκίνησε ως διαμάχη μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων. Και τα δύο μέρη κάλεσαν φίλους και ακολούθησε καυγάς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.


Η αστυνομία κλήθηκε και έφτασε στον τόπο. Το ρεπορτάζ δεν έλεγε αν προέβη σε συλλήψεις.

Περίπου 40.000 Εβραίοι από το Ισραήλ και αλλού φθάνουν στο Uman κάθε χρόνο το φθινόπωρο για το εβραϊκό νέο έτος. Συγκεντρώνονται εκεί επειδή είναι ο τόπος ταφής του ραβίνου Nahman, ενός διαφωτιστή του 18ου αιώνα και ιδρυτή του χασιδικού κινήματος Bratzlav .

Το Uman έχει επίσης μόνιμο εβραϊκό πληθυσμό αρκετών εκατοντάδων ανθρώπων, σχεδόν όλοι από το Ισραήλ.


Οι τριβές μεταξύ του μη Εβραϊκού πληθυσμού του Uman και των Εβραίων ντόπιων και τουριστών έχουν οδηγήσει σε πολλαπλές περιπτώσεις βίας, μερικές από τις οποίες είναι αντισημιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...