Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Οι χριστιανοί του Ιράν γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά

Yusef Jalali
PressTV, Τεχεράνη

https://www.presstv.com/Detail/2020/01/01/615070/Iran-Christians-New-Year

Το χριστιανικό νέο έτος έχει ξεκινήσει και οι εορτασμοί είναι σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο, και το Ιράν δεν αποτελεί εξαίρεση. 

Ακριβώς όπως κάθε χρόνο, οι Αρμένιοι Χριστιανοί στην Τεχεράνη επισκέπτονται την εκκλησία του Αγίου Σαρκίς σε μια συνοικία του κέντρου για να παρακολουθήσουν τη γιορτή με προσευχές.

Οι περισσότεροι από τους χριστιανούς στο Ιράν είναι Αρμένιοι που ακολουθούν τον Ανατολικό Ορθόδοξο κλάδο του Χριστιανισμού. Όπως πολλοί άλλοι Χριστιανοί, γιορτάζουν το Νέο Έτος με οικογενειακές συγκεντρώσεις, μεταξύ άλλων παραδόσεων.


Οι χριστιανοί και οι πιστοί άλλων μονοθεϊστικών θρησκειών όπως ο Ιουδαϊσμός αναγνωρίζονται ως επίσημες θρησκευτικές μειονότητες στο Ιράν, το οποίο είναι κυρίως μουσουλμανικό έθνος. Οι θρησκευτικές μειονότητες έχουν τους αντιπροσώπους τους στο κοινοβούλιο του Ιράν για να προστατεύσουν τα αστικά και θρησκευτικά τους δικαιώματα.

Όπως και άλλες χριστιανικές κοινότητες, οι Ιρανοί Αρμένιοι γιορτάζουν το Νέο Έτος τον Ιανουάριο, αλλά τα Χριστούγεννα στις 6 Ιανουαρίου, αντί για τις 25 Δεκεμβρίου. Παρ'όλα αυτά , ξεκινούν τους εορτασμούς μαζί με τους υπόλοιπους  χριστιανούς σε όλο τον κόσμο.

Οι Χριστιανοί αποτελούν λιγότερο από το ένα τοις εκατό του πληθυσμού του Ιράν, αλλά όταν πρόκειται για το Χριστιανικό Νέο Έτος, η εορταστική διάθεση γίνεται αισθητή παντού, καθώς αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται σαν στο σπίτι τους γιορτάζοντας δημόσια την περίσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...