Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Ευθιξία

 


Εντάξει, ποτέ δε μου άρεσε η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους, ούτε με ενδιέφερε η ανταλλαγή απόψεων και όλα αυτά που μας τα παρουσιάζουν σαν τρομερά επιτεύγματα του σύγχρονου τρόπου ζωής. Αλλά πραγματικά δεν μπορώ όλους αυτούς που σεργιανίζουν στο διαδίκτυο ψάχνοντας να βρουν ποιον θα βρίσουν κλπ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να έχει οποιαδήποτε βαρύτητα αυτό που γράφει ο κάθε ανώνυμος στο twitter. Σιγά τα μεγάλα μυαλά που μαζεύονται εκεί.

Βγήκε ένας αντιδήμαρχος της Αθήνας και έγραψε ότι του λείπει το σπίτι του στο Baden και η Aston Martin του κι έγινε το έλα να δεις. Προκληθήκαν όλοι ξαφνικά από την επίδειξη πλούτου και άλλα τέτοια βαρετά. Και αρχίσαν οι ειρωνείες, τα μπινελίκια και όλα τα άλλα.

Λοιπόν, κοιτάχτε να δείτε, ο κάθε άνθρωπος έχει τη ζωή του και με βάση αυτή γράφει, μιλάει, στενοχωριέται και χαίρεται. Ο τύπος έχει λεφτά , έχει σπίτι στο Μπάντεν, όπου κι αν είναι αυτό, έχει ακριβό αμάξι και στενοχωριέται που δεν μπορεί να τα χαρεί. Δε θα κάτσει να κλαίει για την κακή μοίρα όλων των υπολοίπων. Άλλος κλαίγεται που δεν μπορεί να πάει στη Λειτουργία. Άλλος που δεν μπορεί να τα πιει σε κάποιο μπαρ. Εγώ και για τα δύο. Ξέρω μια κοπελιά από ξένη χώρα που έχει την αγωνία της γιατί οι δικοί της έχουν χτυπηθεί από τον κορωνοϊό. Ο καθένας έχει κάτι που θεωρεί ως πρόβλημα όσο κι αν στους άλλους φαντάζει γελοίο ή εγωιστικό. 

Και τέλος πάντων όσοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο ας αρχίσουν να μοιράζονται αυτά τα λίγα που έχουν με αυτούς που δεν έχουν τίποτα και ας σταματήσουν να αναθέτουν το πρόβλημα στους πλούσιους που δεν μοιράζουν όλη την περιουσία τους. 

Ας κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα και ας αφήσουμε το κράξιμο στο διαδίκτυο. Αλλιώς ας μείνουμε στη μιζέρια μας και να μην κάνουμε φασαρία διότι είναι και ενοχλητική πολύ.

5 σχόλια:

  1. Σε μια χώρα που καταρρέει οικονομικά και ο μέσος Έλληνας προσπαθεί να βγάλει πέρα τον μήνα, δεν βλέπω γιατί πρέπει ο ζάμπλουτος αντιδήμαρχος να μας πει όσοι του λείπει το εξωχικό του και η Αστον Μάρτιν του. Απλα είναι προκλητικό. Αν δεν θέλει να τα ακούσει ας εκφράσει τον προβληματισμό του στους οικείους του, διαφορετικά ας τα λουστεί, όπως και έγινε (αν κ αμφιβάλλω κατά πόσο τον απασχόλησε στ'αλήθεια το κραξιμο που έπεσε. (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ή κακώς πολλοί είναι αυτοί που σήμερα μιλάνε με τους φίλους τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί γράφουν αυτά που τους αφορούν. Αυτόν αυτά τον ενδιαφέρουν. Τέτοιους δε ψηφίζουμε πάντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι αλλά όταν γράφεις στα social εκτίθεσαι και αναλαμβάνεις και το αντίστοιχο ρίσκο γιατί απευθύνεσαι σε ένα αχανές κοινό. Και αυτό ισχύει για όλους, είτε σε λένε Τραμπ, είτε σε λένε ΠαπαΚώστα, είτε σε λένε Deso. Αν δεν σηκώνεις το ενδεχόμενο κράξιμο, δεν γράφεις στα social και γλυτώνεις από αυτή την αναστάτωση.
    Και επειδή προφανέστατα τέτοιοι άνθρωποι όπως πχ ο εν λόγω αντιδήμαρχος είτε δεν έχουν συναίσθηση του τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην κοινωνία, είτε δεν τους νοιάζει, δεν είναι κακό το κράξιμο. Να μην νομίζουν τουλάχιστον ότι βρέχει ενώ στην πραγματικότητα τους φτύνουν.

    ΥΓ. Αυτό είπα και στη γυναίκα μου γνωρίζοντας ότι δεν τα πάει καλά με την κριτική, όταν πριν περίπου ένα χρόνο έφτιαξε λογοτεχνικό μπλογκ. Όταν εκτίθεσαι στο ίντερνετ πρέπει να είσαι έτοιμος να ακούσεις τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μου αρέσει ότι αυτός που κράζει δεν θα έκραζε αν τα ίδια έγραφε ένας "δικός του" και δεν μου αρέσει ότι κράζοντας αισθάνεται ότι κάνει κάτι φοβερό. Επιπλέον το κράξιμο γίνεται μόνιμη συμπεριφορά εναντίον οποιουδήποτε δε συμφωνεί μαζί μας.
    Αυτός δεν πρόκειται να νοιαστεί για τους κράχτες. Το πολύ πολύ να το διασκεδάζει κιόλας.

    ΥΓ. Α, τη καημένη...Σκληρός και άκαρδος χώρος. Το έχει ακόμα το μπλογκ; Δώσε πληροφορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είπαμε, η επιλεκτική ευαισθησία / αγανάκτηση είναι χαρακτηριστικό του νεοέλληνα. Οι μεν αριστεροί με τις δάδες στο χέρι να ανάψουν την πυρά για τον καπιταλιστή αντιδήμαρχο, οι δε δεξιοί τσιμουδιά (κουράστηκαν προχθές βρίζοντας τον Ντιέγκο). Δε βαριέσαι, same old story. Σήμερα ήταν σειρά των ΧΑγητών να σταθούν στο πλευρό του μπατριώτη Νότη.

    ΥΓ. Το blog είναι το https://stinkardiatouvivliou.home.blog
    Αφορά κυρίως κριτικές βιβλίων. Άχτι το είχε από καιρό, αδιόριστη φιλόλογος ούσα, τουλάχιστον κάνει το κέφι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...