Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Θεσπέσια

 



Όταν τα βράδια του χειμώνα έχει συννεφιά, ο ουρανός στην ύπαιθρο συμβάλλει στη δημιουργία και την ενίσχυση μιας εικόνας απαισιοδοξίας. Τα πάντα είναι πιο σκοτεινά σαν να προμηνύουν κάποιο μεγάλο κακό. Σαν να θέλουν να μας ξυπνήσουν εκείνα τα πρωτόγονα αισθήματα που οδήγησαν στη θεοποίηση των φυσικών φαινομένων και της αντιμετώπισής τους με δέος. Αντίθετα σε ένα αστικό τοπίο, ο συννεφιασμένος νυχτερινός ουρανός "δανείζεται" τα φώτα της πόλης, τα καθρεφτίζει πάνω στα σύννεφα και δημιουργεί την αίσθηση μιας μυστηριακής σχεδόν ενώσεως ανάμεσα στη φύση και τα επιτεύγματα του ανθρώπου. Δεν μπορώ να πω ποιο από τα δύο προτιμώ. Άλλωστε με μερικά ποτηράκια καλού δυνατού ποτού και τα δύο μου φαίνονται εξίσου θεσπέσια.

2 σχόλια:

  1. Οίνος ευφραίνει καρδίαν παπα Κώστα, αν είναι και καλός ακόμα περισσότερο.
    Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη σε κάποιους που με ένα δυο ποτηράκια σκοτεινιάζουν και ...μαύρη μαυρίλα πλάκωσε. Ευτυχώς δε θυμάμαι να ένιωσα ποτέ έτσι ακόμα και αν από πάνω ο ουρανός ήταν σαν της αποκάλυψης.
    Η ομορφιά έχει πολλές όψεις αρκεί να μπορείς να τη δεις μάλλον.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Κοίτα είναι και παράξενοι οι καιροί που σε μας αφήνουν να ευχαριστηθούμε και τίποτα...

      Διαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...