Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Ζαβολιές

 


Οι Αρχιεπίσκοποι Ελλάδος και Αλβανίας ασθενούν και ο Πατριάρχης Σερβίας "έφυγε" χτυπημένος από τον κορωνοϊό. Ναι, έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Δεν κάνει εξαιρέσεις η αρρώστια ή ο ιός στην παρούσα περίπτωση. Και δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Αν δεν αρρώσταινε κανένας Ορθόδοξος κληρικός ή αν υπήρχε ένα είδος άβατου εντός των ναών, αργά ή γρήγορα αυτό θα μαθευόταν και τότε η ελευθερία του ανθρώπου να ακολουθήσει τον Θεό θα πήγαινε περίπατο. Θα έτρεχαν όλοι ξοπίσω Του να σωθούν.

Από την άλλη θα υπήρχε και ένα άλλο θέμα. Ο Θεός θα χώριζε τους ανθρώπους σε "δικούς του" και "άλλους". Αυτός όμως δε θα ήταν Θεός αλλά κομματάρχης της δεκαετίας του '80.

Έτσι που λέτε, δε κάνει χάρες ο Χάρος. Αν σηκώσει το δρεπάνι θα πάρει όποιον είναι εύκαιρος. Και ο Θεός δεν παρεμβαίνει διότι ο Θεός δεν κάνει ζαβολιές.

Ελπίζω τουλάχιστον οι δυο Αρχιεπίσκοποι να γίνουν καλά όπως και, αν είναι δυνατόν, όλοι όσοι νοσηλεύονται τώρα στα νοσοκομεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...