Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Δεν θέλω να μιλάω με ηλίθιους


 "Το ομολογώ. Δεν θέλω να μιλάω με ηλίθιους. Δηλαδή υποφέρω. Προτιμώ να τους αφήσω στην ηλιθιότητα τους, να μεγαλώσουν και να εξαφανιστούν. Θέλω συνομιλητές σοβαρούς, θέλω ανθρώπους με μυαλό, σκέψη, εσωτερική ανησυχία και εσωτερική συγκρότηση. Σιχαίνομαι τους ανθρώπους οι οποίοι είναι μόνο λόγια, συνήθως είναι κάτι τεμπέληδες και ψευτοσοσιαλιστές αυτοί. Δεν θέλω ούτε να τους ξέρω, ούτε να τους βλέπω, και φυσικά δεν θέλω να συνομιλώ. Και δεν θα τους κάνω την χάρη ποτέ.

Μας αρέσουν τα λόγια τα πολλά. Μας αρέσουν πάρα πολύ γιατί δεν μένει τίποτα, ούτε αυτά μένουν. Τίποτα δεν μένει από τα social media. Τα πέρνει ο αέρας, ο χρόνος τα σαρώνει και τα πετάει στις αποθήκες.Οτιδήποτε είναι να μείνει, θα μείνει ο κόσμος να χαλάσει."


Γιάννης Μπέζος

6 σχόλια:

  1. Χαχα "..συνήθως είναι κάτι τεμπέληδες και ψευτοσοσιαλιστές αυτοί". Το "ψευτο" μου άρεσε..ξέρει κι άλλους δηλαδή;
    Αλήθειες πάντως λέει και πονάνε βεβαίως, γι'αυτό μάλλον τον βρίζουν ασταμάτητα από κάτω από όποια φωτογραφία του δω στο διαδίκτυο. Όλοι με το δάκτυλο στη σκανδάλη περιμένουν να πει κάποιος ένα κιχ και μπαμ ρίχνουν ότι έχουν. Αλλά και να μην πει τίποτα μόνο μια φωτογραφία αρκεί, άσχετα ποιος είναι τι κάνει ή δεν κάνει. Ε ρε κόσμος.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή ερώτηση...

      Κοίτα, ο κόσμος είναι γεμάτος από ψευτοκακομοίρηδες τύπους ή οποίοι επιβιώνουν με ψευτοτσαμπουκάδες και δηθενιά εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι όποιοι σοβαροί δε θα πολυασχοληθούν μαζί τους. Οπότε το διαδίκτυο, το οποίο τους εξασφαλίζει ανωνυμία είναι ο παράδεισός τους. Θα τους βρεις παντού. Στις γειτονιές, στα χωριά, στη στεριά και στη θάλασσα. Απλώς στο διαδίκτυο αισθάνονται απόλυτα καλυμμένοι και ξεδιπλώνουν όλο το "ταλέντο" τους.

      Διαγραφή
    2. Μα είναι η ανωνυμία αλλά αυτό το κάνει ακόμα περισσότερο χυδαίο. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από αυτούς δε θα τολμούσαν να εκφραστούν με τον ίδιο τρόπο αν βρισκόντουσαν πρόσωπο με πρόσωπο με αυτόν/η που βρίζουν.
      Π

      Διαγραφή
    3. Εννοείται πως όχι. Εκτός κι αν ήταν σίγουροι πως δεν θα τους απαντήσει

      Διαγραφή
    4. Νομιζω οτι ειχα ξανααναφερθει μια δοση στο θεμα της "δυναμης" που χαριζει η ανωνυμια του διαδικτυου τουλαχιστον οσον αφορα το θεμα της αγενειας και προσβλητικοτητας που εκφραζουν καποιοι ανθρωποι! Οι κουβεντες του Μπεζου ειτε τις χαρακτηρισει καποιος λανθασμενες η σωστες δειχνουν πολλη σκληροτητα απο εναν ανθρωπο που εχει χαρακτηριστει απο συναδελφους του οτι εχει καποιο επιπεδο! Εαν και προσωπικα δεν υποστιριζω καμοια πολιτικη θεση δεν μπορω να καταλαβω γιατι αναφερει ως ηλιθιους καποιους που το παιζουν αριστεροι? Ηλιθιους δηλαδη δε βρισκεις σε αλλες πολιτικες ομαδες? Τι να πω δε ξερω! Οι κουβεντες του δειχνουν και μια δοση αλλαζονειας!

      Διαγραφή
  2. Όλοι οι χώροι έχουν ηλιθιους αλλά αυτοί που πουλάνε και αριστεριλα είναι περισσότεροι
    Μπεζος και τα μυαλά στο μίξερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...